СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні абоненти! Про планові та аварійні відключення Ви маєте можливість дізнатися на сторінці "Відключення електроенергії" або при виклику особового рахунку в кабінеті побутового споживача або в telegram та viber ботах. Для отримання повідомлень про відключення на електронну пошту додайте свій e-mail в кабінеті.  

Новини / 13.07.2016

Для енергетиків - учасників АТО організовано психологічну підтримку

Психологічну підтримку для учасників АТО вже вдруге організовує ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» під керівництвом Олексія Шекети для своїх працівників завдяки суттєвій  допомозі  ТОВ "Центру Організаційного Розвитку". Житомиробленерго багато років співпрацює  з цим Центром. Така співпраця  дозволяє  розуміти актуальні потреби та організовувати такі психологічні заходи для працівників, які їм необхідні саме сьогодні. Є такі потреби, які важливо задовольнити безпосередньо та швидко, не відкладаючи – потреби  тих, хто захищав країну у зоні проведення антитерористичної операції та повернувся у мирне життя.

Понад 40 працівників «Житомиробленерго» лишили свої родини, свою роботу та пішли захищати країну. Наразі в компанії працює 31 учасник АТО. Вперше такий тренінг проводився восени минулого року.  Провідний науковий співробітник Інституту психології ім.Костюка Яніна Миколаївна Омельченко, яка власне і співпрацює з учасниками тренінгу відмічає позитивні зміни: «По-перше, я бачу динаміку, я бачу значні покращення в психоемоційному стані. Наприклад,  деякі учасники першого тренінгу кинули палити. Спільними рисами учасників тренінгу є те, що відчувається сильне напруження, яке часто маскується. Тобто люди  цього не визнають. Це видно по тілу, яке затиснуте, людина відсторонюється від своїх почуттів. Вправи, які я пропоную, допомагають, не обов’язково викривати всі ці проблеми, а просто опрацьовувати  такими простими, але ефективними  засобами».

Учасники тренінгу – сильні, мужні чоловіки. Вони посміхаються, але розповідають про себе не охоче.  Своїми враженнями поділився електрослюсар служби підстанцій Микола Костянтинович: «Дуже сподобалося, я б навіть  не подумав, що прості вправи можуть приносити користь здоров’ю і лікувати такі хвороби, як нервові, так і наслідки аварій, контузій  чи поранень. Але щоб був реально гарний результат  потрібне бажання виконувати  певні фізичні вправи, бо якщо лінощі перемагають і нічого не робити – нічого не буде. Необхідна робота над собою. Тренінг цьому навчає, а далі все в руках людини. Якщо покращується здоров’я і настрій, то це відчує і родина,  то ж покращується і взаємостосунки в сім’ї, бо якщо якийсь зрив у самого, то родина відчуває це у першу чергу, то є важливим упереджувати».

Електромонтер Ємільчинського РЕМ Сергій Миколайович каже: «Цей тренінг багато чому навчив. Навіть не думав, що ці вправи так допомагають, але коли попробував, переконався, вони дійсно допомагають».

На цьому заході працівники компанії, які працюють в різних районах області й ніколи не бачилися, мали змогу познайомитися, поспілкуватися, поділитися враженнями та переживаннями.

Яніна Миколаївна Омельченко підсумувала, що потрібен час, аби люди могли імплементувати у життя щось нове, але, у будь якому випадку, учасники тренінгу почуваються краще.

Як вже повідомлялося раніше, у травні була проведена зустріч трудового колективу ПАТ «ЕК «Житомиробленерго»  з колегами, які брали участь в  АТО.

ПАТ"ЕК "Житомиробленерго" в Попільні організувало роботу "Центру юридичної допомоги для учасників АТО". Консультації цього центру - безкоштовні!