СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні абоненти! Про планові та аварійні відключення Ви маєте можливість дізнатися на сторінці "Відключення електроенергії" або при виклику особового рахунку в кабінеті побутового споживача або в telegram та viber ботах. Для отримання повідомлень про відключення на електронну пошту додайте свій e-mail в кабінеті.  

Новини / 10.02.2017

Електробезпека громадян – надважливе завдання!

Упродовж 2016 року на енергетичному обладнанні підприємств енергетичної галузі України смертельно травмовано 31 стороння особа, у т.ч. 4 дітей. З них :

  • при крадіжках енергетичного обладнання 8 осіб;
  • при доторканні до обірваних проводів 3 особи, у т.ч. 3 дітей;
  • внаслідок самовільного проникнення в електроустановки 10 осіб;
  • з інших причин 10 осіб, у т.ч. 1 дитина.

У 2015 році смертельно травмовано 22 сторонні особи, з них 1 дитина.

На енергетичному обладнанні ПАТ „ЕК „Житомиробленерго” протягом 2016 року травмування на енергетичному обладнанні сторонніх осіб не було. Упродовж 2015 року смертельно травмувалися дві сторонні особи під час крадіжки енергетичного обладнання та внаслідок доторкання до обірваного проводу.

Причинами травмування людей стали: крадіжки електрообладнання; самовільне проникнення в електроустановки; самовільне проведення робіт в електроустановках; проведення робіт в охоронних зонах ПЛ без дозволу енергопостачальної організації; доторкання та наближення до обірваних проводів.

Основна причина загибелі дітей - ураження електричним струмом внаслідок самовільного проникнення на територію електроустановок та доторкання до обірваних проводів. Діти що загинули, залишались без нагляду дорослих, не дотримувались елементарних правил поведінки поблизу  електроустановок та обірваних проводів та були недостатньо обізнані у питаннях небезпечної дії електричного струму.

Протягом 2016 навчального року енергопостачальною компанією „Житомиробленерго” за участю управління освіти Житомирської ОДА проведено ряд заходів з профілактики електротравматизму серед учнів навчальних закладів.

Через засоби масової інформації ПАТ „ЕК „Житомиробленерго” постійно звертається до населення Житомирщини з роз’ясненням вимог правил електробезпеки. У всі загальноосвітні заклади області надано плакати з електробезпеки „Радимо, попереджаємо, застерігаємо!” а також абетку з електробезпеки „Небезпечна прогулянка”, що розрахована на учнів начальних класів і  дітей старшого дошкільного віку.

Передбачається продовження проведення фахівцями Компанії відкритих уроків, лекцій та бесід з учнями всіх навчальних закладів області, проведення в кабінетах охорони праці районів електромереж виставок та семінарів з викладачами, які викладають предмет „Основи здоров”я”, „Державну підготовка юнаків” по напрямку безпеки життєдіяльності”, проведення екскурсій-оглядів безпечних технологій виробництва для учнів та студентів шкільних, професійно-технічних та вищих закладів освіти, а також екскурсій у  музеї „Історії енергетики Житомирської області”.

Постійно за графіком доводяться вимоги з електробезпеки до мешканців області через засоби масової інформації. За 12 місяців 2016 року розміщено 30 оголошень в обласних та районних газетах, надано 12 оголошень у зовнішній рекламі, на обласному телебаченні 12 разів демонструвалися відеороліки „Бережись обірваних проводів” та щомісячно виходить спеціальна програма „Енергетичний вісник”.

Шановні громадяни! Будьте обережні! Електричний струм небезпечний для життя!  Не дозволяйте дітям гратися з електроприладами. Не користуйтесь пошкодженими електророзетками та електроприладами з пошкодженою ізоляцією. Не використовуйте електроприлади у вологих приміщеннях. Не включайте одночасно декілька потужних електроприладів в одну розетку. Відключайте з розетки побутові електроприлади коли Ви ними не користуєтесь. Застосовуйте тільки справні запобіжники заводського виготовлення.

Категорично забороняється підніматися на опори ліній електропередачі, самостійно приєднувати до електромережі будь-які електричні пристрої, відкривати двері трансформаторних підстанцій, виконувати переключення електричних апаратів та проводити будь-які ремонтні роботи.

Смертельно небезпечно не лише доторкатись, але й підходити на відстань ближче   8 метрів до обірваних електричних проводів. Не допускайте наближення людей або худоби до місця обриву.

Забороняється в охоронних зонах електромереж та безпосередньо під проводами повітряних ліній будувати будівлі, складати сіно, дрова та ін., влаштовувати спортивні майданчики, розпалювати вогнища, накидати на струмовідні частини сторонні предмети.

Проведення вантажно-розвантажувальних робіт, вирубування дерев, розташування загонів для худоби, встановлення металевих огороджень, проїзд машин загальною висотою понад 4,5 метра, виконання земляних робіт на глибині понад 0,3 метра у межах охоронних зон електромереж виконується виключно з письмової згоди РЕМ, а також у присутності представника РЕМ.

При виявленні пошкоджень електромереж терміново повідомте:

  • - у кол-центр Товариства за номером (0412) 40-21-50;
  • - МНС за номером 101.