СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні абоненти! Про планові та аварійні відключення Ви маєте можливість дізнатися на сторінці "Відключення електроенергії" або при виклику особового рахунку в кабінеті побутового споживача або в telegram та viber ботах. Для отримання повідомлень про відключення на електронну пошту додайте свій e-mail в кабінеті.  

Новини / 27.12.2016

Осінньо-зимовий період для Житомиробленерго особливо відповідальний

Особливо відповідальним періодом роботи ПАТ "ЕК"Житомиробленерго" є осінньо-зимовий опалювальний сезон. Ці особливості пов’язані в першу чергу із збільшенням навантаження на електричні мережі і обладнання, необхідністю підвищення рівня надійності електропостачання об’єктів, які забезпечують життєдіяльність, таких як колективні теплові котельні в містах і селищах, об’єкти теплопостачання соціальної сфери (лікарні, школи і т. д.). Складність виконання завдання  полягає і в погіршенні погодних умов в зимовий період, посиленням негативного впливу таких факторів, як  вітрові навантаження, ожеледі, снігопади, налипання снігу на елементах електричних мереж. 

Тому і підготовка до роботи в осінньо-зимовий період проводилась в підрозділах Компанії відповідально, з прагненням якісно і в повному обсязі виконати всі заплановані ремонтні роботи в мережах і обладнанні, перевірити надійність найбільш важливих елементів.

 Для нормального  проходження  осінньо-зимового  періоду  2016-2017  року  виконанні планові  роботи  по  технічному  обслуговуванню  та  капітальному  ремонту мереж області:  

  • ПЛ-35-110 кВ – 384 км;
  • ПС-35-110 кВ – 25 шт;
  • ПЛ-10 кВ – 1513 км; 
  • ПЛ- 0,4кВ – 1940  км;
  • ТП-РП – 1812 шт;
  • КЛ -0,4 - 10 кВ – 710 шт.

Інвестиційною програмою 2016 року на реконструкцію і будівництво електричних мереж Житомирської області виділено близько 81млн. грн.   

І можна було б із задоволенням відзначити що підготовка до проходження ОЗП пройшла нормально, якби не проблеми, які залишились від попередніх років:

– це відношення до питань технічного стану електричних мереж, які знаходяться на балансі споживачів і  через які здійснюється резервне живлення. Статистика пошкоджень в цих мережах найбільших міст області, які суттєво шкодять нормальному функціонуванню багатьох систем життєзабезпечення, свідчить що станом на сьогодні  в Житомирі 35  пошкоджених кабельних ліній, в Новоград-Волинському - 5 таких лінії, Бердичеві 2, Коростені – 1, Малині -1, Радомишль- 1, Овручі - 1.

– недостатня робота комунальних підприємств, організацій та установ по приведенню у відповідність з вимогами нормативних документів схем електропостачання об’єктів життєзабезпечення, забезпечення необхідного рівня їх надійності. А це лікарні з хірургічними і реанімаційними відділеннями, котельні, об’єкти водопостачання і водовідведення, інші соціальні  і побутові заклади.

Керівництво ПАТ "ЕК"Житомиробленерго" закликає колег теплопостачальників та владу міст області вжити конкретних кроків з покращання надійності власних електричних мереж. Підрозділи і служби Компанії на місцях завжди готові надати допомогу у вирішенні цих важливих питань.