СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні побутові споживачі! Скористайтесь будь-яким способом передачі показів електролічильників, що запропоновані на сайті Товариства.

Новини / 26.12.2016

Малинському РЕМ - 50!

Малинський РЕМ

Малинський РЕМ забезпечує електричною енергією 22994 побутових та 517 юридичних споживачів, які розташовані на території м. Малина та Малинського району загальною площею 1485 кв.км. Електропостачання здійснюється за допомогою повітряних та кабельних ліній електропередачі 0,4-10 кВ загальною довжиною 1412 км, 376 трансформаторних підстанцій загальною потужністю 62,7 МВА. Річне надходження електроенергії в район складає 154,8 млн.кВт.-год. В загальному обсязі корисного відпуску електроенергії в район населення споживає 21,0%, промисловість, сільгоспспоживачі, та інші – 79,0%.

Адреса 11600, м.Малин, вул.Некрасова, 18

Начальник Омельченко Володимир Володимирович

Історична довідка

26 грудня 1966 р.  із Малинської мережної дільниці Черняхівського РЕМ був створений Малинський район електричних мереж, керівником якого був Власенко Петро Климович,  головним інженером - Радкевич Сергій Маркович. Певний час до складу Малинського РЕМ входили мережні дільниці Базарська і Народицька, які відокремились у 1968 році та Радомишльська виробнича мережна дільниця, яка у 1972 році також  відокремилась. На той час РЕМ складався з Малинської, Чоповицької, Потіївської мережних дільниць та Радомишльської виробничо-мережної дільниці. На балансі РЕМ перебували  ПЛ-35кВ «Черніхів – Потіївка»,       ПЛ-10кВ, які живили сільськогосподарських споживачів Малинського  і Радомишльського районів. У той час приймалися на баланс від колгоспів  ПЛ-0,4 кВ. Лінії напругою 10кВ та 0,4 кВ належали Коростенському ПЕС «Київенерго».

З  квітня 1972 року Малинський РЕМ  підпорядковується  Житомирському підприємству  сільських електричних мереж. Електропостачання сільських споживачів відбувалося в основному  з ПЛ 10-кВ Ворсівка, Слобідська з підстанції «Малин», ПЛ-10кВ «Сухарівка» та “Трудолюбівка” з підстанції «Базар»,  ПЛ-10кВ Нові Вороб’ї, Любовичі, Ялцівка з підстанції «Пінезевичі”, ПЛ-10кВ “Перемога” з підстанції 110/10кВ “Чоповичі”. Довжина ПЛ “Ворсівка” складала 117 км.  Довжина  повітряної лінії-10кВ  «Слобідська» складала більше 50км.

2 липня 1973 року у Малині було створено міжрайонне відділення енергозбуту. У 1987 р. служби РЕМ і енергонагляд були об’єднані в одне ціле — Малинський район електричних мереж.         

Реконструкція ПЛ-10кВ розпочалася у 80-х роках минулого століття. Були побудовані підстанція 35/10кВ»Діброва» та «Луки». В 1981 році на баланс Малинського РЕМ від промислового підриємства МДЕЗ передана підстанція 110/10кВ “Вокзальна” та в 1993 році побудована підстанція 35/10кВ “Садова”, завдяки чому  покращилося енергозабезпеченість району.

Велика увага приділяється соціально-побутовим умовам розгортається будівництво гаражних боксів, майстерні та лазні.

Протягом цього періоду в РЕМ працює згуртований трудовий колектив, не одне покоління примножило досягнення рідного підприємства на чолі із керівниками — Крупський Олексій Андрійович, Старовойтов Петро Васильович, Малигін Юрій Олександрович, Кухтенко Володимир Миколайович. Багато працівників мають досвід та повагу, відзначені різними нагородами. Звання “Ветеран праці” присвоєно тим, хто пропрацював у РЕМ 20 років (жінкі) та 25 років (чоловіки).  Серед них: Білоброва Г.В., Мироношенко В.С., Дубас І.М., Цимбалюк О.М., Мазур М.В., Ширченко М.П., Вербицький П.В., Клименко А.В., Білобров А.П., Вовк Л.М., Мельниченко В.Т., Галушко Н.М., Гузь Л.П., Саченко С.І., Сичевську В.В.

Особливих успіхів досягли немало спеціалістів і за це мають високі відзнаки: пенсіонер Трохимчук Василь Степанович нагороджений знаком “Почесний енергетик Житомирщини”, Корабейник Іван Кіндратович знаком “За заслуги в розвитку енергетики Житомирщини”.

Цікаво знати

У 70-х роках  в Малинському РЕМ, як і в багатьох інших районах електромереж, контролери працювали в нелегких умовах – то були дві кімнати, я яких розмістилися всі працівникі енергозбуту і РЕМ. Зараз в сучасних умовах праці здається неймовірним, що для підрахунків використовували два арифмометри  й канцелярську рахівницю, а всі рахунки виписували від руки.