СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні побутові споживачі! Скористайтесь будь-яким способом передачі показів електролічильників, що запропоновані на сайті Товариства.

Новини / 12.11.2016

Будьте уважні та обережні!

„За інформацією Укргідрометцентру, 13 листопада в Київській, Житомирській, Чернігівській, Сумській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій областях очікуються сильні снігопади та хуртовини, снігові замети, утворення снігового покриву висотою 15-25 см, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця, посилення швидкості вітру до 15-20 м/с.

Шановні мешканці та гості області!

Будьте вкрай уважними за таких погодних умов, повітряні та кабельні лінії електропередачі є об’єктами підвищеної небезпеки. Через різноманітні пошкодження проводи ліній можуть обриватися або провисати. В разі дотику або навіть наближенню на небезпечну відстань до проводу, який звисає з опори, лежить на землі або на гілках дерев людина може бути вражена електричним струмом.

1. Якщо Ви бачите обірваний електропровід, слід негайно виставити охорону біля місця обриву або огородити для запобігання наближення до проводу людей. Повідомити про обрив у кол-центр ПАТ"ЕК"Житомиробленерго" за тел. (0412) 40-21-50 (цілодобово).

Ні в якому разі не підходьте до обірваних проводів й нагадайте про це дітям!

Не намагайтесь самостійно відновити електропостачання. Роботи по відновленню електропостачання повинні виконувати лише фахівці енергокомпанії.

2.Необхідно знати, що смертельно небезпечно не лише доторкатись, але й підходити ближче ніж на 8 метрів до обірваного проводу, який лежить на землі, на гіллях дерев або звисає з опори.

3. Якщо Ви потрапили у зону ближче 8 метрів від місця дотику обірваного проводу до землі то необхідно пам’ятати про небезпеку напруги кроку – напруги між двома точками землі розташованими на відстані кроку одна від одної та зумовленої розтіканням струму замикання на землю у разі одночасного доторкання до них ногами людини.

4. Щоб уберегти себе, виходити з небезпечної зони від обірваного проводу слід дуже обережно: пересуваючи ступні ніг по землі й не відриваючи їх одну від одної. Не можна бігти, робити широкі кроки або відривати ноги від землі.

Не залишайте автомобілі поблизу повітряних ліній електропередач та електроустановок для можливості оперативного усунення пошкоджених обривів проводів оперативно-виїзними бригадами енергопостачальної компанії.