СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні абоненти! Про планові та аварійні відключення Ви маєте можливість дізнатися на сторінці "Відключення електроенергії" або при виклику особового рахунку в кабінеті побутового споживача або в telegram та viber ботах. Для отримання повідомлень про відключення на електронну пошту додайте свій e-mail в кабінеті.  

Новини / 07.10.2016

Заощадлеве використання електричної енергії запорука безперебійного електропостачання в осінньо-зимовий період

Для запобігання надмірного споживанням електричної енергії та потужності споживачами Житомирській області від встановленого ДП «НЕК»Укренерго» та з метою недопущення порушення режиму роботи об’єднаної енергетичної системи України або її окремих частин, що призводить до дефіциту потужності та електричної енергії, зниження частоти, порушення режиму допустимих перетоків і перевантажень мережних елементів, порушення режиму роботи гідроелектростанцій України, зниження напруги в контрольних точках енергосистеми до аварійного рівня.

ПАТ «ЕК»Житомиробленерго» звертається до споживачів області щодо недопущення надмірного споживання електричної енергії та потужності, в окремі години доби (з 8-00 до 11-00 та 18-00 до 23-00).

В свою чергу зазначаємо, що неекономне споживання електричної енергії може призвести в області до застосування графіків обмеження споживання електричної (ГОЕ), графіків обмеження потужності (ГОП) та графіків аварійних відключень (ГАВ).

Слід зазначити, що застосування ГОЕ, ГОП та зокрема впровадження ГАВ відбувається без попередження споживачів, таким чином їхнє впровадження на підстанціях, які є центрами живлення споживачів, відключення живлячих ліній електропередач та трансформаторних підстанцій може призвести до негативних наслідків.

Економне та заощадливе використання електричної енергії та дотримання встановлених договірних (граничних) величин споживання електричної потужності у години максимального навантаження енергосистеми України - запорука сталого проходження осінньо-зимового періоду.