СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні абоненти! Про планові та аварійні відключення Ви маєте можливість дізнатися на сторінці "Відключення електроенергії" або при виклику особового рахунку в кабінеті побутового споживача або в telegram та viber ботах. Для отримання повідомлень про відключення на електронну пошту додайте свій e-mail в кабінеті.  

Новини / 29.09.2016

Забезпечення якості та надійності електропостачання на прикладі Новоград-Волинського району

Пріоритетом у технічній політиці ПАТ «ЕК «Житомиробленерго»   є технічне переоснащення повітряних ліній електропередачі в густозаселених та перспективних місцевостях з швидким зростанням електричних навантажень та з станом мереж, які не відповідають вимогам часу. Зокрема в  Новоград-Волинському районі цього року вдалося переоснастити близько 2 км. ліній у районному центрі  по вул. Лянгуса, проводиться робота по заміні відгалужень до вводів в будинки по інших вулицях міста та району.  Не секрет,  що через стрімку хаотичну забудову, знижувалися показники якості електричної енергії, бо  мережі розраховані на значно менші навантаження. Тепер тут лінії з сучасними ізольованими проводами, високим рівнем електробезпеки та в рази вищою надійністю; нові міцні опори та сучасний підхід до влаштування електромереж, що відповідає всім вимогам нормативних документів та потреб споживача. Висока якість електроенергії -  задоволений споживач.

На ряду з вищезгаданими роботами стоїть заміна технічно застарілих кінцевих кабельних муфт. Робота щодо їх заміни інтенсивно почала проводитися останніх два роки, що дало змогу звести до мінімуму кількість аварійних відключень пов’язаних з пошкодженням цих елементів кабельних та кабельно-повітряних ліній електропередачі. Нові сучасні муфти мають значно кращі технічні характеристики та більший термін експлуатації, тому і є запорукою стабільної та безвідмовної роботи мереж 0,4-10 кВ.

Крім цього проводиться не менш важлива робота: заміна дефектних опор та ділянок проводів на лініях електропередачі в рамках капітального ремонту. Не все можна відразу охопити, але більше півтисячі опор з початку року замінили на нові. А якщо ще врахувати заміну 15,5 км. проводу та десятки кілометрів розчищеної траси повітряних ліній від дерев та гілля, заміну 14 щитів комплектних трансформаторних підстанцій, то можна зробити висновок про вагомий вклад в надійність електропостачання та електробезпеку мешканців сільських населених пунктів.

Останнім часом значно зросла кількість споживачів, які виявляють бажання приєднатися до електричних мереж ПАТ «ЕК «Житомиробленерго». Протягом поточного року працівниками РЕМ здійснено 130 стандартних та 10 нестандартних приєднань. Подекуди це не просто підключення відгалужень до вводів споживачів, а ціле будівництво ЛЕП, або ж її частини.  Роботи виконуються за сучасними технологіями з використанням новітніх матеріалів: ізольованого проводу, спеціальної арматури та посилених опор. Всі елементи ЛЕП мають високі технічні характеристики, показники електробезпеки та відповідають вимогам сьогодення.

Новоград-Волинський РЕМ – один з 24 районів електромереж Житомирської області і в кожному з них ведеться подібна робота.  Отже, пріоритети визначені, цілі поставлені, але не розслабляємося: по переду багато роботи.