СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні абоненти! Про планові та аварійні відключення Ви маєте можливість дізнатися на сторінці "Відключення електроенергії" або при виклику особового рахунку в кабінеті побутового споживача або в telegram та viber ботах. Для отримання повідомлень про відключення на електронну пошту додайте свій e-mail в кабінеті.  

Новини / 30.06.2016

Існує ймовірність застосування графіків відключення в Житомирській області

Не зважаючи на те, що за віконечком тепле літо й потреби, на відміну від зими, у потужних нагрівальних приладах не має, споживання електричної енергії лишається на високому рівні. Люди масово  спасаються від спеки енергомісткими кондиціонерами. Крім того, за даними НКРЕКП,  з початку літа припинилося постачання вугілля з окупованих районів Донбасу.

У зв’язку з цим, як повідомляє «Інтерфакс-Україна», Міненеговугілля України просить про максимальне скорочення споживання електричної енергії в липні та серпні. Зокрема, на економному використанні електричної енергії, наголосив заступник Міненерговугілля Олександр Светелік : «Ситуація складна. Зростає споживання, особливо у денний час, у зв’язку з підвищенням температури.  Не працює залізна дорога з енергетичного вугілля АШ. Звертаємося до населення та до підприємств — максимально скоротити споживання у липні-серпні для попередження відключень та отримання  вимушеної «допомоги», для збереження запасів вугілля напередодні осінньо-зимового сезону».

У свою чергу ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» звертається до споживачів економно використовувати електричну енергію, особливо просимо обмежити її споживання у часи максимального навантаження, а саме: з 11 до 18 години. У цей час не рекомендується вмикати потужні електроприлади, такі як бойлери, кондиціонери тощо. Неконтрольоване використання потужних електроприладів перевантажує енергосистему і як наслідок ймовірні аварійні відключення. Звертаємо Вашу увагу, що розроблено та затверджено графіки аварійних відключень (http://www.ztoe.com.ua/unhooking/gao.pdf), відповідно до яких здійснюватимуться відключення у критичних ситуаціях за вказівкою диспетчера «Укренерго». Такі відключення відбуваються без попередження споживачів.

Тож, аби не допустити таких відключень електричної енергії, ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» закликає долучитися як населення так і підприємства Житомирської області до спільного підтримання балансу електричної енергії та збереження цілісності енергосистеми України.