СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні абоненти! Про планові та аварійні відключення Ви маєте можливість дізнатися на сторінці "Відключення електроенергії" або при виклику особового рахунку в кабінеті побутового споживача або в telegram та viber ботах. Для отримання повідомлень про відключення на електронну пошту додайте свій e-mail в кабінеті.  

Новини / 14.08.2018

До уваги любителів рибальства

Серед мешканців Житомирської області та її гостей чимало шанувальників захоплюючого виду проведення дозвілля – рибальства. Але ж, на жаль, не тільки про щасливі моменти гарного улову можна прочитати у новинах, бувають і дуже сумні події, до яких призводить необережність при виборі місця для рибальства. Так, наприклад,  на Закарпатті трапився вже третій з початку поточного року випадок загибелі рибалки - під час рибальства під проводами високовольтних ліній електропередачі.

За повідомленням сайту "Сегодня" , у Львівській області  під час риболовлі загинув 44 річний львовянин. Чоловік вудкою випадково торкнувся проводу лінії електропередачі, внаслідок чого отримав смертельну електричну травму.

АТ «Житомиробленерго»: звертається до всіх мешканців та гостей області з проханням бути уважними на відпочинку під час риболовлі та дотримуватися простих правил:

- на риболовлі будьте уважними самі та нагадуйте іншим рибалкам про небезпеку;

- уникайте вилову риби в охоронних зонах електричних мереж, під проводами повітряних ліній електропередач;

- дотримуйтеся вимог попереджувальних та заборонних плакатів, якими позначені місця заборони риболовлі в охоронних зонах повітряних ліній електропередач!

Підвищена вологість поблизу водоймищ створює небезпеку для життя навіть при наближенні до дротів діючої електролінії, а дотик до дротів неминуче призведе до смертельної травми. Вудка - це провідник електричного струму. Незважаючи на те, що на сучасних вудках нанесений попереджувальний знак, а у паспортах пишуть про неприпустимість використання їх поблизу ліній електропередач, рибалки нехтують цими елементарними правилами безпеки та продовжують рибалити поряд з ЛЕП.

Забороняється в охоронних зонах електромереж та безпосередньо під проводами повітряних ліній будувати будівлі, складати сіно, дрова та ін., влаштовувати спортивні майданчики, розпалювати вогнища, накидати на струмовідні частини сторонні предмети відповідно до „Правил охорони електричних мереж”. Бережіть життя, не наражайтеся на небезпеку! Дотримуйтеся правил з електробезпеки самі  та нагадайте їх своїм дітям!

Шановні дорослі! Звертайте увагу на те, чи безпечним є місце, яке ви обрали для відпочинку та де гуляють ваші діти.