СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні абоненти! Про планові та аварійні відключення Ви маєте можливість дізнатися на сторінці "Відключення електроенергії" або при виклику особового рахунку в кабінеті побутового споживача або в telegram та viber ботах. Для отримання повідомлень про відключення на електронну пошту додайте свій e-mail в кабінеті.  

Новини / 19.04.2016

Новий порядок розрахунків з домогосподарствами за сонячну електроенергію

Зміни до Порядку продажу, обліку та розрахунків за електричну енергію, що вироблена з енергії сонячного випромінювання об’єктами електроенергетики (генеруючими установками) приватних домогосподарств, затверджені постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 25.02.2016 № 229, оприлюднені в «Офіційному віснику України» за № 28.

Ці Зміни набрали чинності з дня їх офіційного опублікування.

Метою прийняття Змін до Порядку продажу, обліку та розрахунків за електричну енергію, що вироблена з енергії сонячного випромінювання об’єктами електроенергетики (генеруючими установками) приватних домогосподарств є приведення окремих положень Порядку у відповідність до вимог законів України «Про електроенергетику» та «Про засади функціонування ринку електричної енергії України», в частині забезпечення продажу та обліку електричної енергії, виробленої з енергії сонячного випромінювання та/або енергії вітру, величина встановленої потужності якої не перевищує 30 кВт, але не більше потужності, дозволеної до споживання за договором про користування електричною енергією, а також розрахунків за неї.

Постанова № 229 зареєстрована у Міністерстві юстиції України 24.03.2016 за № 442/28572.

Ознайомитись з новим порядком розрахунків за електроенергію за зеленим тарифом.