СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні абоненти! Про планові та аварійні відключення Ви маєте можливість дізнатися на сторінці "Відключення електроенергії" або при виклику особового рахунку в кабінеті побутового споживача або в telegram та viber ботах. Для отримання повідомлень про відключення на електронну пошту додайте свій e-mail в кабінеті.  

Новини / 08.04.2016

Вогонь під лініями електропередачі поборено! Закликаємо населення області звернути увагу на застереження енергетиків!

6 квітня  о 6 год. 12хв. на вимогу МНС була відключена ПЛ-35кВ „Олевськ-Лопатичі” із знеструмленням ПС 35/10кВ „Лопатичі”, а це приблизно 1,5 тис. споживачів Олевського району. Причина – пожежа в с.Лопатичі.

О 16 год. 59хв. відключилось аварійно дві лінії 110кВ „Житомир-Смолянка” та „Житомир-Корбутівка”. Знеструмлювалось 4 підстанції 110кВ, які живлять 40% споживачів м. Житомир. При цьому на підстанціях відпрацювало автоматичне-повторне включення та аварійне включення резерву, тому споживачі м. Житомир відчули тільки падіння напруги. А причина – пожежа в районі вулиці Парникової. Як повідомили мешканці району, невідомі особи в кількості 2-х чоловік підпалили сухостій під лініями.

Тоді ж обленерго  готувалось до відключення 2-х ліній 35кВ „Смолянка-Озерне” та „Озерне-Піски” з погашенням ПС 35/10кВ „Озерне”, яка живить населений пункт Озерне та військову частину з аеродромом, на якому проводились тренувальні польоти. Причина знову таки ж пожежа під лініями 35кВ в прольотах опор №№61-62. Але, на щастя, та завдяки діям МЧС -ників  відключення вдалося уникнути.

Шановні мешканці Житомирської області!

ПАТ „ЕК „Житомиробленерго” звертається з проханням до керівників промислових підприємств, селянських, фермерських господарств, установ та до громадян, пам’ятати про недопустимість спалювання стерні, соломи, сухої трави, бадилля, в лісових масивах і просіках – спалювання хмизу та сміття, в охоронних зонах ЛЕП – розведення багать, користування відкритим полум’ям.

Відповідно вимогам „Правил охорони електричних мереж” в охоронній зоні забороняється:

  • скиртувати солому, сіно, дрова та інші горючі матеріали;
  • розміщати звалища різних горючих і хімічно небезпечних відходів;
  • розводити вогонь, спалювати солому, очерет, суху траву, хмиз в лісових масивах;
  • розміщувати автозаправні станції та інше склади пального;
  • проводити будівництво, капітальний ремонт та знесення будівель;
  • проводити насадження і вирубування (без відома енергопостачальної організації) дерев, кущів, розміщувати польові стани, будувати загони для худоби і т.п.;
  • проїзд машин та механізмів, які мають висоту від поверхні земля більше 4,5м;
  • кидати на опори, дроти і наближати до них сторонні предмети, а також підійматись на опори;
  • будувати греблі, влаштовувати водоймища, які при розливі можуть порушити закріплення опор в ґрунті.