СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні абоненти! Про планові та аварійні відключення Ви маєте можливість дізнатися на сторінці "Відключення електроенергії" або при виклику особового рахунку в кабінеті побутового споживача або в telegram та viber ботах. Для отримання повідомлень про відключення на електронну пошту додайте свій e-mail в кабінеті.  

Новини / 13.11.2015

Розчистка трас - забезпечення надійності електромереж

Житомирщина славиться своїми лісами, то є її багатство, її краса, її зелене мальовниче вбрання. Міста і села простяглися по усій її території і у кожній оселі розраховують на світло та на надійне електропостачання. «Житомиробленерго» забезпечує електричною енергією своїх споживачів навіть у найвіддаленіших куточках області.

Особливістю роботи житомирських енергетиків від роботи колег з інших областей є те, що 19% усієї протяжності повітряних ліній напругою 35-110кВ в області проходять саме лісовими масивами, а це майже 733км.   Останніми роками через природні стихійні явища відбувалося масове падіння дерев на лінії електропередачі, що спричиняло їх руйнування, відбувалися аварійні відключення, припинялося електропостачання населених пунктів. Не можна нехтувати тим фактом, що усього одне дерево, яке торкається проводів ЛЕП, спричиняє втрати електричної енергії, може стати причиною пошкодження лінії електропередачі, але найважливішим є те, що існує загроза нещасного випадку та потрапляння під напругу, наприклад, під час грози. Близьке сусідство електроструму і дерев неможливо! Таку картину часто можна спостерігати в приватному секторі міст та сіл, де плодові дерева ростуть в небезпечній близькості до проводів, які знаходяться під напругою.

Кожному необхідно зрозуміти одне - життя дорожче жмені горіхів, або вишень.

ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» закликає очільників міст, сіл та селищ сприяти дотриманню правил охорони електричних мереж та правил улаштування електроустановок в населених пунктах, бути пильними та надавати допомогу енергопостачальникам у цьому питанні.

Аби забезпечити надійність в електромережах працівниками ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» щомісячно проводяться роботи з, так званої, розчистки трас ПЛ 35-110 кВ. На даний час велику роль для забезпечення безперебійного електропостачання відіграє розширення просік ПЛ в межах охоронної зони, що проходять лісовими масивами. Великий обсяг робіт по розчищенню трас виконується з використанням незвичного пристосування -катка-кущоріза, завдяки чому у з початку 2015 року було розчищено 41,4 га трас ліній.

Загальний обсяг робіт по розчищенню трас за січень-жовтень 2015 року складає:

  • Житомирська дільниця: ПЛ 35 кВ – 62,4 га, ПЛ 110 кВ – 17,7 га,
  • Коростенська дільниця: ПЛ 35 кВ - 17,9 га, ПЛ 110 кВ – 28,56 га.