СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні абоненти! Cвоєчасні розрахунки за використану електричну енергію - запорука надійної роботи електромереж. 

Новини / 24.07.2015

Чи потерпатимуть житомиряни без води через заборгованість водоканалів? (доповнено)

Чи допустять керівники міст Житомирської області та керівники водопостачальних підприємств таку ж ситуацію як в Запоріжжі?

Як повідомила прес-служба ВАТ «Запоріжжяобленерго» мешканці Запоріжжя можуть лишитися без води через борги міського КП «Водоканал» за використану електроенергію. Як повідомив в.о. директора по енергозбуту ВАТ «Запоріжжяобленерго» Роман Драний, на сьогоднішній день борг КП «Водоканал» Запорізької міської ради складає більш ніж 54 млн.грн.

- У відповідності до чинного законодавства, при наявності у споживача заборгованості за використану електроенергію, енергопостачальна компанія має право продовжувати постачання тільки за умови 100% розрахунків за поточне використання та виконання графіку погашення цієї заборгованості. При невиконанні хоча б однієї з цих умов обленерго зобов’язане зупинити постачання електроенергії боржнику, - роз’яснив Роман Драний, відмітивши, що КП «Водоканал» не виконує жодної з обов’язкових умов.

- КП «Водоканал» не тільки не погашає наявної заборгованості, але й щомісячно збільшує її, сплачуючи тільки біля 40 % за спожиту електроенергію, - констатували в обленерго.

- Ми практично щотижня направляли КП «Водоканал» офіційні листи:констатували, що нездійсненням платежів керівництво підприємства ставить під загрозу водопостачання та території Запоріжжя. Натомість керівництво КП «Водоканал» так і не вжило адекватних заходів для забезпечення запоріжців водою, за яку збирає з людей гроші, - заявив Роман Драний.

Оскільки, згідно з Законом України «Про питну воду та питне водопостачання» відповідальність за безперебійну роботу систем життєзабезпечення території (у тому числі і систем водопостачання) покладена на керівництво органів виконавчої влади на місцях, ВАТ «Запоріжжяобленерго» неодноразово зверталося до керівництва міста. Але, як повідомив Роман Драний, звернення енергопостачальника с проханням врегулювати ситуацію з заборгованістю водоканалу, якій знаходиться в комунальній власності, позитивних результатів не дали.

Як повідомляє прес-служба ВАТ «Запоріжжяобленерго», в даній ситуації ВАТ «Запоріжжяобленерго» змушене з 23 липня обмежити енергопостачання КП «Водоканал».

Житомиробленерго має схожу ситуацію із заборгованістю водопостачальних підприємств. Зокрема заборгованість КП «Житомирводоканал» та МКП «Бердичівводоканал за використану електроенергію станом на 1 липня складає майже 22 млн.грн та 3,18 млн.грн відповідно. Керівництво ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» сподівається на виконання керівниками водопостачальних підприємств та очільників міст на домовленостей щодо забезпечення розрахунків за використану електроенергію і, що житомиряни і бердичівляни не потерпатимуть від відсутності води в домівках.

Як стало відомо, 23 липня «Запоріжжяобленерго» обмежило електропостачання об’єктів міськводоканалу, але вже в вечері того ж дня електропостачання було поновлено під гарантії приведення розрахунків у відповідність до вимог чинного законодавства.

За матеріалами сайту iz.com.ua