СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні абоненти! Про планові та аварійні відключення Ви маєте можливість дізнатися на сторінці "Відключення електроенергії" або при виклику особового рахунку в кабінеті побутового споживача або в telegram та viber ботах. Для отримання повідомлень про відключення на електронну пошту додайте свій e-mail в кабінеті.  

Новини / 21.07.2015

До уваги споживачів

У першому півріччі 2015 року на території Житомирської області сталося 1887 пожеж, що на 71% більше ніж було у 2014 році. Внаслідок пожеж загинуло 60 людей, серед яких одна дитина. У переважній більшості пожежі спричинені зростанням у весняний період займань в екосистемах через спалювання сміття та необережного використання відкритого вогню, розведення багаття у вітряну погоду, незадовільного технічного стану опалювальних пристроїв.

З настанням літнього спекотного періоду що супроводжується значним підвищенням денної температури повітря, посиленою грозовою діяльністю, шквалистими вітрами значно підвищилась небезпека виникнення пожеж від горіння торф’яників, сухої трави та стерні, лісових масивів та посівів зернових культур. Якщо такі возгоряння виникають в охоронних зонах високовольтних повітряних ліній електропередавання або поблизу високовольтних трансформаторних підстанцій то вони можуть привести до пошкодження енергетичного обладнання, а як наслідок – до припинення електропостачання виробничих об’єктів і населення області та до створення смертельної небезпеки враження людей електричним струмом.

Крім стихійних явищ, до пожежі у власній оселі можуть привести аварійний стан внутрішньої електропроводки та порушення правил користування побутовими електроприладами.

Шановні споживачі електричної енергії !

Не перевантажуйте квартирну електропроводку одночасним включенням декількох потужних електроприладів (електрочайник, пральна машина, праска, мікрохвильова піч, електрокалорифер тощо).

Відключайте з розетки побутові електроприлади коли Ви ними не користуєтесь.

Застосовуйте у внутрішній електромережі тільки справні запобіжники заводського виготовлення.

Не перевищуйте дозволену договірну потужність електроспоживання.

Не підходьте до обірваного електричного проводу, що лежить на землі або звисає з дерев, на відстань меншу 8 метрів.

Про виникнення горіння сухої трави, торф’янику або лісу поблизу ліній електропередавання або поблизу трансформаторних підстанцій, а також про всі випадки пошкодження електромереж внаслідок впливу стихійних явищ або з інших причин, негайно повідомляйте до пожежно-рятувального підрозділу ДСНС за телефоном „101” та до кол-центру ПАТ „ЕК „Житомиробленерго” за цілодобовим телефоном (0412) 40-21-50.

Конфіденційну інформацію без участі оператора можна передати за цілодобовим „телефоном довіри” ПАТ „ЕК „Житомиробленерго” (0412) 40-21-28.

Адміністрація ПАТ „Енергопостачальна Компанія „Житомиробленерго”