СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні абоненти! Про планові та аварійні відключення Ви маєте можливість дізнатися на сторінці "Відключення електроенергії" або при виклику особового рахунку в кабінеті побутового споживача або в telegram та viber ботах. Для отримання повідомлень про відключення на електронну пошту додайте свій e-mail в кабінеті.  

Новини / 08.06.2021

Рибалити поблизу ліній електропередачі заборонено!

Рибалка з вудкою на річці або на ставку є найкращим відпочинком для багатьох людей. Але риболовля може приносити не лише задоволення. Вона також таїть у собі загрозу життю. Найчастіше це відбувається, коли водойми розташовані поблизу повітряних високовольтних ліній У Житомирський області опори і провода ЛЕП напругою від 6 тисяч Вольт до 750 тисяч Вольт часто розміщені на берегах різних водоймищ. У населеній місцевості нормована відстань від проводів повітряної лінії електропередачі напругою 10 тисяч Вольт до поверхні землі становить 7 метрів і неуважний рибалка може з легкістю випадково „дотягнутися” вудкою до проводу ЛЕП.Але при такій високій напрузі смертельно небезпечно не лише доторкання вудкою до проводу, а й навіть наближення вудилища до проводу на відстань меншу за 1,5 метра. Легкі та довгі сучасні вудилища добре проводять електричний струм бо виготовляються з струмопровідного матеріалу.

На риболовлі будьте уважні самі та нагадуйте іншим рибалкам про небезпеку!

Уникайте лову рибу під проводами повітряних ліній електропередачі!

Дотримуйтесь вимог попереджувальних та заборонних плакатів, якими у Житомирський області позначені місця заборони риболовлі в охоронних зонах повітряних ліній електропередачі високої напруги!