СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні абоненти! Про планові та аварійні відключення Ви маєте можливість дізнатися на сторінці "Відключення електроенергії" або при виклику особового рахунку в кабінеті побутового споживача або в telegram та viber ботах. Для отримання повідомлень про відключення на електронну пошту додайте свій e-mail в кабінеті.  

Новини / 18.05.2020

З міжнародним днем музеїв!

АТ "Житомиробленерго" вітає з Міжнародним Днем музеїв, який відзначається 18.05.20року й пишається власним музеєм, який зберігає історію розвитку електрифікації Житомирщини.
Народний музей "Історії енергетики Житомирської області " АТ "Житомиробленерго" завжди радий відвідувачам, але зважаючи на заходи попередження поширення коронавірусу музей запрошує у гості після карантину. Натомість музей пропонує оглянути світлини музею.
Експозиція розпочинається інформацією про першу електричну лампочку, яку було увімкнено у 1896 році в Житомирському театрі. Початок електрифікації міста, план ГОЕЛРО та перша ЦЕС. В музеї відображено період ІІ-ї Світової війни та представлено унікальний експонат – карта електричних мереж Житомира, яку виготовили окупанти. Повоєнна розбудова й подальший потужний розвиток енергетики. Сторінкою музею є ліквідація аварії на Чорнобильській АЕС, адже житомирські енергетики були в числі перших ліквідаторів. Непрості 80-ті та 90-ті роки, створення у 1995 році з 3-х потужних підприємств Енергопостачальної компанії «Житомиробленерго». Розвиток енергетики за 20 років існування Товариства при керівництві голів правління: В.А.Лушкіна, Ю.А.Андрійчука, П.В.Старовойтова, А.В.Левицького та діючого голови О.М.Шекети. Якість, надійність турбота - саме під таким гаслом працюють енергетики забезпечуючи електричною енергією підприємства області та затишок в оселях її мешканців. Але окрім своїх прямих обов’язків – постачання електричної енергії споживачам, енергокомпаній веде потужну роботу у напрямку благодійної діяльності, про що також можна дізнатися в музеї. Зі світлин музею можна дізнатися, як енергетики з добром та світлом ідуть до людей й намагаються надавати допомогу тім, хто її дійсно потребує а це: діти, пенсіонери, люди з обмеженими можливостями та інші. Не можна не відмітити при цьому, що особливу увагу приділяє керівництво «Житомиробленерго» підтримці бійців в зоні проведення АТО, більше мільйону гривень було направлено на першочергові потреби героїв. Серед експонатів розміщений прапор України з подякою трудовому колективу «Житомиробленерго та з підписами бійців Новоград-Волинської 30 окремої механізованої бригади.
Безпосередньо у приміщені музею побудований новий макет розподільчої мережі в складі якої : повітряна лінія електропередачі (ЛЕП) -10Кв від живлячої підстанції - 35-10Кв, макет щоглової трансформаторної підстанції 10-0,4 Кв та ЛЕП- 0,4 Кв, до якої приєднано умовного споживача «Сільську бібліотеку». Елементи енергообладнання. Такий експонат було виготовлено для того, аби донести до відвідувачів процес електропередачі та, безумовно, правила з електробезпеки. Музей знаходиться за адресою: м.Житомир, вул.перемоги,10.