СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні абоненти! Про планові та аварійні відключення Ви маєте можливість дізнатися на сторінці "Відключення електроенергії" або при виклику особового рахунку в кабінеті побутового споживача або в telegram та viber ботах. Для отримання повідомлень про відключення на електронну пошту додайте свій e-mail в кабінеті.  

Новини / 03.12.2018

Очільниця НКРЕКП роз'яснила щодо розрахунків за електричну енергію

Голова НКРЕКП оприлюднила в мережі фейсбук роз'яснення  щодо форми і способу розрахунків за електричну енергію. Зокрема пані Кривенко зазначила:

Оплата електричної енергії може здійснюватись споживачем у формі:
- планових платежів з подальшим перерахунком;
- попередньої оплати з остаточним розрахунком;
- карткою попередньої оплати у разі наявності відповідного устаткування;
- оплати за фактично відпущену електричну енергію.

Платіжні документи про обсяги поставленої електричної енергії формуються на основі даних, отриманих від адміністратора комерційного обліку, функції якого до 01 липня 2019 року виконують оператори систем розподілу.

Первинні дані про покази засобів обліку електричної енергії, необхідні для формування рахунків за електричну енергію, враховують, у тому числі дані, які згідно з укладеними договорами передаються споживачами.

Електропостачальник формує платіжні документи в паперовій або електронній формі та надає споживачам у відповідних структурних підрозділах, через персональну сторінку споживача на веб-сайті електропостачальника або електронною поштою, факсимільним зв'язком, поштовим зв'язком, кур'єром чи іншими способами.

ЩОДО УКЛАДЕННЯ СПОЖИВАЧАМИ ДОГОВОРІВ ПРО ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ
ЯК ОБРАТИ ВИГІДНУ ПРОПОЗИЦІЮ ПОСТАЧАЛЬНИКА
ЯКІ УМОВИ ПОСТАЧАННЯ ЕЛЕКТРИЧНОЇ ЕНЕРГІЇ ДЛЯ ПОБУТОВИХ СПОЖИВАЧІВ, ЩО МАЮТЬ ПРАВО НА ПІЛЬГИ ТА СУБСИДІЇ: