СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні абоненти! Про планові та аварійні відключення Ви маєте можливість дізнатися на сторінці "Відключення електроенергії" або при виклику особового рахунку в кабінеті побутового споживача або в telegram та viber ботах. Для отримання повідомлень про відключення на електронну пошту додайте свій e-mail в кабінеті.  

Новини / 14.11.2018

Щодо повернення до бюджету невикористаних сум субсидій

У рахунках за жовтень 2018 р. побутових споживачів, які отримували субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом неопалювального сезону з 05.2018р. – 10.2018р., було відображено перерахунок, що пов’язаний з поверненням до державного бюджету невикористаних сум субсидій згідно п. 18 постанови КМУ  «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива»  №848 від 21.10.1995 р.

Порядок розрахунку та повернення до бюджету невикористаних сум субсидії для відшкодування витрат на оплату комунальних послуг зазначено в постанові КМУ № 534 від 23.08.2016р.

Розрахунок невикористаної суми субсидії на оплату послуги з електропостачання за особовим рахунком кожного одержувача субсидії визначається за опалювальний (неопалювальний) сезон станом на 1 травня та 1 жовтня за такою формулою:

Nе = Cе - Hе + Ое,

де Nе - невикористана сума субсидії на оплату послуги з електропостачання за опалювальний (неопалювальний) сезон, гривень;

- загальна сума нарахованої субсидії на оплату послуги з електропостачання за опалювальний (неопалювальний) сезон, гривень;

- загальна вартість фактично використаної електроенергії за період отримання субсидії за опалювальний (неопалювальний) сезон, гривень;

Ое - загальна сума фактично сплаченої обов'язкової частки плати за електропостачання за період отримання субсидії в опалювальний (неопалювальний) сезон, гривень.

Якщо після проведення розрахунку за даною формулою, невикористана сума субсидії має значення більше, ніж загальна сума нарахованої субсидії на оплату послуги за відповідний сезон, повернення до бюджету невикористаних сум субсидії за таким особовим рахунком здійснюється у розмірі нарахованої субсидії.

Переплата за особовим рахунком одержувача субсидії (станом на 1 травня та 1 жовтня) зменшується на розраховану відповідно до пунктів 4 - 6 цього Порядку зазначеного в постанові КМУ № 534 від 23.08.2016р.невикористану суму субсидії.

Одночасно повідомляємо, що згідно вищезазначеної постанови КМУ № 848 від 21.10.1995 р.:

 Громадяни, яким призначено житлову субсидію, зобов'язані щомісяця сплачувати обов'язкову частку платежу. У разі коли вартість фактично використаної послуги менша, ніж обов'язкова частка витрат на оплату цієї послуги, громадяни сплачують її фактичну вартість.