СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні побутові споживачі! Скористайтесь будь-яким способом передачі показів електролічильників, що запропоновані на сайті Товариства.

Новини / 13.11.2018

Автоматизація допомагає боротися з нетехнічними витратами електроенергії

В рамках інвестиційної програми АТ «Житомиробленерго» реалізує заходи із зниження нетехнічних витрат електричної енергії, які перш за все, спрямовані на  забезпечення точності обліку електроенергії, унеможливлення  її крадіжок. Враховуючи стратегію розвитку електроенергетики в напрямку автоматизації обліку електроенергії, АТ «Житомиробленерго» спрямовує  значні технічні та фінансові ресурси на розширення автоматизації обліку, використовуючи багатофункціональні прилади обліку підвищеного ступеня захисту та можливістю інтегрування в автоматизовані системи обліку електроенергії (АСОЕ). Багатофункціональність лічильників електричної енергії передбачає також можливість подальшого застосування багатотарифного обліку електроенергії, дистанційний контроль за споживанням, параметрами мережі,  відключення/ підключення приладу обліку, обмеження електропостачання. Система щоденно «опитує» лічильники і на підставі фактичних показників проводиться точний розрахунок за спожиту електроенергію. Автоматизовані системи обліку дозволяють контролювати баланс електричної енергії по під’їзду, будинку, лінії, своєчасно виявляти та локалізувати розкрадання електроенергії. 
В поточному році розширюються існуючі автоматизовані системи обліку електроенергії у споживачів Житомирського, Бердичівського, Коростишівського районів, запроваджуються в Коростенському та Новоград–Волинському. В зв’язку з розширенням АСОЕ модернізується обладнання верхнього рівня - додатково введені в експлуатацію потужні сервера та обладнання передачі даних, що забезпечить швидкість і надійність передачі даних та роботи системи в цілому.
В комплексі заходів  підвищення якості послуг з електропостачання по всіх районах Житомирської області проводяться роботи із заміни відгалужень  від опори лінії електроперадач до вводу в будинок на ізольований самонесучий провід з винесенням на фасади будинків в захисні шафи електронних лічильників електричної енергії.