СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні абоненти! Про планові та аварійні відключення Ви маєте можливість дізнатися на сторінці "Відключення електроенергії" або при виклику особового рахунку в кабінеті побутового споживача або в telegram та viber ботах. Для отримання повідомлень про відключення на електронну пошту додайте свій e-mail в кабінеті.  

Новини / 10.11.2018

«Професії в Житомиробленерго». Електромонтер.

Пересічний громадянин вже давно звик до комфорту, який досягається завдяки використанню у побуті електричного струму. Не переймається  щодо того, хто саме дбає про те, аби цей струм безперебійно потрапляв до помешкань.  Люди не рідко бачать на вулицях поблизу трансформаторних підстанцій або біля ліній електропередачі  працівників в уніформі, які  виконують певну роботу, але  не часто замислюються, що ці чоловіки щоденно мають справу з небезпекою. Вони мають бути максимально уважними, зосередженими, чітко взаємодіяти з диспетрчером, працювати в єдиній команді  і як раз саме тут сенс словосполучення  «єдина команда»  має надважливе значення. Часто під простим словом електромонтер, люди мають на увазі, що це універсальна професія людини, яка добре  розуміється на  облаштуванні та принципах роботи будь яких електроустановок.  Але на справді професія електромонтер в енергопостачальній компанії «Житомиробленерго» має багато, так би мовити,  різновидів (спеціалізацій), які дуже різняться між собою. 


Розглянемо їх: 

  • Електромонтер оперативно-виїзної бригади, який виконує оперативні перемикання в електромережах для виводу енергообладнання в ремонт та введення його в роботу. Саме ці люди залучаються до усунення аварійних відключень в мережах, якнайшвидшого поновлення електропостачання у т.ч. за заявками споживачі. Суть решти професій  розкривають саме їхні назви:
  • Електромонтер диспетчерського устаткування та телеавтоматики;
  • Електромонтер з випробувань та вимірювань;
  • Електромонтер з експлуатації електролічильників;
  • Електромонтер з експлуатації розподільних мереж;
  • Електромонтер з ескізування трас ліній електропередачі;
  • Електромонтер з нагляду за трасами кабельних мереж;
  • Електромонтер з обслуговування електроустановок;
  • Електромонтер з обслуговування підстанцій;
  • Електромонтер з ремонту апаратури релейного захисту й автоматики;
  • Електромонтер з ремонту обмоток та ізоляції електроустаткування;
  • Електромонтер з ремонту повітряних ліній електропередачі;
  • Електромонтер з ремонту та монтажу кабельних ліній;
  • Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування/

Всі електромонтери володіють унікальними  знаннями та вміннями і разом забезпечують надійне та безперебійне постачання електричної енергії споживачам 

Надважливим  у всіх без виключення професіях електромонтерів є суворе дотримання вимог Правил безпеки про роботах у діючих електроустановках. Відповідно до кваліфікації, електромонтерам присвоюється розряд та надається відповдна група допуску з електробезпеки для виконання робіт в електроустановках різних класів напруги від 0,4 до 110 кВ. Електромонтери в АТ  «Житомиробленерго» перед допуском до самостіної роботи проходять спеціальне навчання та переврку знань. Оперативний персонал, який допущений до перемикань проходить стажування та дублювання, а під час виконання робіт інструктажі з охорони праці.

Попередня стаття  циклу  "Професії Житообленерго" Диспетчер за посиланням  :http://www.ztoe.com.ua/news.php?id=1046&search=%E4%E8%F1%EF%E5%F2%F7%E5%F0