СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні абоненти! Про планові та аварійні відключення Ви маєте можливість дізнатися на сторінці "Відключення електроенергії" або при виклику особового рахунку в кабінеті побутового споживача або в telegram та viber ботах. Для отримання повідомлень про відключення на електронну пошту додайте свій e-mail в кабінеті.  

Новини / 19.07.2018

Підвищення кваліфікації працівників

АТ «ЖИТОМИРОБЛЕНЕРГО» - це компанія, для якої її працівники становлять найбільшу цінність. Від професіоналізму персоналу залежить як безперебійність  електропостачання в Житомирській області і, тим самим, забезпечення життєдіяльності населення та організацій, так і електробезпека. Тож організувати належним чином робочі місця, навчити працівників, удосконалювати знання і навички, забезпечити усім необхідним спецодягом і засобами захисту – це завдання є  одним з пріоритетних для Товариства.

Службою підготовки персоналу та технічними службами                                    АТ «ЖИТОМИРОБЛЕНЕРГО» щорічно розробляються навчальні плани і програми для  перепідготовки, підвищення кваліфікації робітників та підвищення кваліфікації спеціалістів.

Навчання та підвищення кваліфікації проводиться за курсовою формою навчання у Навчальному пункті Товариства за наступними робітничими професіями:

- електромонтер з експлуатації розподільних мереж;

- електромонтер з експлуатації електролічильників;

- електромонтер оперативно-виїзної бригади;

- електромонтер з ремонту повітряних ліній електропередачі;

- електромонтер з ремонту апаратури релейного захисту та автоматики - електромонтер з обслуговування підстанцій;

- електрослюсар з ремонту устаткування розподільних пристроїв;

- контролер енергонагляду;

Слід зазначити, що виробничі підрозділи також забезпечені вищевказаними програмами індивідуального навчання електромонтерів III, IV,V груп (розрядів) кваліфікації.

За участі фахівців Держпраці в Житомирській області проводяться курси з перепідготовки і атестації робітників за професією ”Стропальник” у Навчальному пункті Товариства.

За минулий  рік— 489 працівників Товариства  пройшли перепідготовку та підвищили кваліфікацію.

120 керівників та спеціалістів, серед яких диспетчери РЕМ, інженери та техніки  ВТГ, інспектори підвищили кваліфікацію у навчальному пункті Товариства. Також для 41 працівника відбулося підвищення кваліфікації в спеціалізованих навчальних закладах, таких як  ЦПК Міненерговугілля, КПІ імені І.Сікорського, НУ ”Львівська політехніка”, ВП”Вінницяелектро-технологія”.

Минулого року для працівників робітничих професій також було організовано умови для професійного зростання: цим змогли скористатися 44 електромонтери ОВБ, 47  електромонтери з експлуатації розподільних мереж, 52 контролери енергонагляду, 8 електромонтери з ремонту повітряних ліній електропередачі, 42  електромонтери з експлуатації електролічильників,  11 електрослюсарів з ремонту устаткування розподільних пристроїв,  23 водіїв оперативно-виїзних бригад із суміщення професії електромонтера ОВБ, 13 оператори ЕОМ абонентських груп, 17 працівники, яким надано права з випробувань та вимірювань електрообладнання 0,4-10 кВ. Усього перекваліфікувалося  у 2017 році 280 робітників. Крім того, працівники АТ «ЖИТОМИРОБЛЕНЕРГО» мають змогу опанувати другу професію. У цьому зацікавлена як енергокомпанія, так і самі працівники.

За минулий рік 70 працівників навчилися другій професії: стропальник, лісоруб, водії, які мають суміщення професії електромонтера з експлуатації електролічильників.

Професію електромонтера минулого року отримали 29 працівників і ще 8 отримали професію електрогазозварника у Житомирському вищому професійному училищі за сприяння Товариства.

Співпрацює енергокомпанія у питанні підвищення кваліфікації і з ДП “НЕК”Укренерго” – на базі їхнього виробничого підрозділу ”Вінницяелектротехнологія” перепідготовку та підвищення кваліфікації пройшли у 2017 році чотири електромонтера з ремонту та монтажу кабельних ліній.

В Обласному учбово-курсовому комбінаті житлово-комунального господарства м. Житомира минулого року пройшли навчання кранівники, кочегари, водії підйомників, відповідальні за теплове господарства — 12 осіб.

За I-ше півріччя поточного 2018 року пройшли навчання та підвищили кваліфікацію — 245 осіб: 13  керівників та спеціалісти у СНЗ, 3 робітники у СНЗ:електромонтер з випробувань та вимірювань та 2 електромонтери з ремонту та монтажу КЛ.

Підвищили кваліфікацію у Навчальному пункті:

спеціалістів - 39 осіб: 20   майстрів мережних дільниць, 19 інспекторів РЕМ, 190 робітників, 18 електромонтерів ОВБ, 8 електромонтерів РЗіА, 11 електромонтерів з обслуговування підстанцій, 45 електромонтерів з експлуатації розподільних мереж, 20 водіїв ОВБ , 55 контролерів енергонагляду. Для 33 робітників за професією “Лісоруб - 6 розряду” проводилися кваліфікаційні навчання викладачами Укрцентркадриліс філія “Чорноліська лісна школа”.

До кінця поточного року Товариством планується: підвищити кваліфікацію 8 керівникам та спеціалістам у СНЗ, а також підвищити кваліфікацію у Навчальному пункті Товариства:  31 спеціалістам, 11 майстрам дільниць з обслуговування приладів обліку, 20 диспетчерам РЕМ, 75 робітникам, 19 електромонтерам з експлуатації розподільних мереж, 24 контролерам енергонагляду, 22 електромонтерам з експлуатації електролічильників  та 10 електромонтерам з обслуговування підстанцій. Також 39 робітників, серед яких стропальники та працівники з наданням прав випробувань та вимірювань,  пройдуть перепідготовку.

Усі ці заходи спрямовані на розвиток енергокомпанії, на забезпечення її кваліфікованими кадрами, що є надважливим як для Товариства, так і для кар’єрного зростання працівників.