СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні побутові споживачі! Скористайтесь будь-яким способом передачі показів електролічильників, що запропоновані на сайті Товариства.

Новини / 16.06.2018

Створено енергопостачальну компанію

На виконання вимог Закону України «Про ринок електричної енергії» від 13.04.2017 №2019-VIII (далі – Закон), який набрав чинності 11.06.2017 року, а саме вимог пункту  13 розділу ХVІІ Прикінцевих та перехідних положень, яким передбачено, що до 11.12.2018 існуючі енергопостачальні компанії повинні вжити заходів щодо відокремлення оператора системи розподілу від постачання електричної енергії шляхом створення відповідних суб’єктів господарювання, АТ «Житомиробленерго» забезпечило відокремлення та незалежність ліцензійної діяльності з постачання електричної енергії шляхом створення ТОВ «Житомирська обласна енергопостачальна компанія».

Слід зауважити, що розділом ХVІІ Прикінцевих та перехідних положень також передбачено, що постачальник, створений у результаті здійснення заходів з відокремлення оператора системи розподілу,  упродовж двох років з дня отримання ліцензії на провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії буде виконувати функції постачальника універсальних послуг на закріпленій території, яка визначається як область, на якій до відокремлення провадив свою діяльність з передачі електричної енергії місцевими (локальними) електричними мережами та постачання електричної енергії за регульованим тарифом АТ «Житомиробленерго», а саме на територія Житомирської області.

У розумінні Закону України «Про ринок електричної енергії» нижчезазначені терміни мають наступне значення:

  • універсальна послуга, у розумінні ЗУ «Про ринок електричної енергії», визначається, як постачання електричної енергії побутовим та малим непобутовим споживачам, що гарантує їхні права бути забезпеченими електричною енергією, при цьому універсальну послугу надають постачальники електричної енергії, на яких покладена дана функція. Постачання електричної енергії побутовим та непобутовим споживачам здійснюється за роздрібними цінами, встановленими НКРЕКП до затвердженої нею методики;
  • малий непобутовий споживач – суб’єкт малого підприємництва, електроустановки якого приєднані до системи розподілу електричної енергії номінальною напругою не більше 1 кВ, який купує електричну енергію для власного споживання. Малі непобутові споживачі можуть використовувати електричну енергію для професійної та підприємницької діяльності;
  • побутовий споживач – фізична особа, яка використовує електричну енергію для забезпечення власних побутових потреб, що не включають професійну та/або господарську діяльність, на підставі відповідного договору з учасником ринку, у тому числі за договором постачання електричної енергії споживачу.

На засіданні НКРЕКП, що проводилося 14.06.2018 у формі відкритого слухання, Постановою  №429  Комісія прийняла  рішення про видачу ТОВ «Житомирська обласна енергопостачальна компанія» ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу.

Відтепер на території Житомирської області  будуть функціонувати: АТ «Житомиробленерго» - компанія з розподілу електроенергії та експлуатації електричних мереж та новостворене  ТОВ «Житомирська обласна енергопостачальна компанія” - компанія з постачання електроенергії.

Процес зміни постачальника електричної енергії (переходу від АТ «Житомиробленерго» до ТОВ «Житомирська обласна енергопостачальна компанія») буде здійснюватись у максимально комфортний для споживачів спосіб, на безоплатній основі у порядку, визначеному Правилами роздрібного ринку електричної енергії, затвердженими постановою НКРЕКП від 14.03.2018 № 312.

Колектив новоствореної компанії має багаторічний досвід в області постачання електричної енергії та чітко розуміє всі функції, які необхідно виконувати в умовах нового ринку електричної енергії, щоб забезпечити потреби споживачів Житомирщини в надійному і якісному постачанні електричної енергії.

Шановні споживачі! Контактну інформацію, інформацію стосовно постачання електричної енергії, комерційні пропозицій, форми договорів, установчі документи та інше  ви маєте можливість отримати на сайті ТОВ «Житомирська обласна енергопостачальна компанія”. Також для  вас цілодобово працює кол-центр за телефоном (0412)-40-21-00.

Споживачам  (крім побутових та малих непобутових споживачів) необхідно до 11 грудня 2018 року обрати та укласти договір із постачальником електроенергії. Побутові та малі непобутові споживачі будуть отримувати послуги з постачання електричної енергії у постачальника універсальних послуг.

Провадження діяльності з постачання електричної енергії постачальником за регульованим тарифом для непобутових споживачів здійснюватиметься до 11 грудня 2018 року на підставі діючих на момент набрання чинності Закону договорів.

До 11 грудня 2018 року постачання електричної енергії побутовим споживачам здійснюється за тарифами, що затверджені постановою НКРЕКП від 26 лютого 2015 року №220, та непобутовим споживачам за роздрібними цінами, встановленими НКРЕКП.

Всі взаємовідносини між постачальниками, споживачами та іншими учасниками роздрібного ринку регулюються наступною нормативною базою:

ЗАКОН УКРАЇНИ "Про ринок електричної енергії"

Правила роздрібного ринку електричної енергії

Кодекс системи передачі

Кодекс системи розподілу

Кодекс комерційного обліку

Правила ринку

Правила ринку на добу