СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні побутові споживачі! Скористайтесь будь-яким способом передачі показів електролічильників, що запропоновані на сайті Товариства.

Новини / 19.04.2018

Екстремальне селфі обернулося трагедієюю

Хіба могли ми ще кілька років тому подумати, що люди будуть вмирати, намагаючись зробити фото на самому краю прірви свого життя, адже практично усі такі спроби можуть призвести до летальних наслідків, або ж до важких травм та каліцтва.
Найперше повідомлення про загибель через спробу зробити екстремальне селфі з’явилось у світовій пресі у березні 2014. З того часу, за неофіційною статистикою, на планеті через спробу сфотографувати себе загинуло понад 120 людей.
Написавши у пошуковій стрічці браузера «екстремальне селфі» ми поринемо у світ розпачу і тривоги. Десятки повідомлень про високовольтні лінії електромереж, залізничні колії та електропотяги і стільки ж інформації про травмування чи смерть.


         

5 квітня 2018 року близько 17 години діти гралися неподалік водосховища біля бумажної фабрики що у м.Малин. Одному з підлітків спало на думку зробити селфі на високій вежі, якою виявилась залізна опора високовольтної лінії електропередавання. Хлопчина з мобільним телефоном піднявся по конструктивним елементам опори на висоту близько 10,5 метрів і при спробі зробити селфі наблизився рукою на недопустиму відстань до струмовідних частин (проводів повітряної лінії у місці кріплення гірлянд ізоляторів), які перебували під напругою 110 тисяч вольт внаслідок чого юнака було вражено електричним струмом. Від дії електричної дуги на потерпілому миттєво зайнявся одяг, його відкинуло, і з висоти 10,5 метрів він упав на землю. Потерпілого з переломом ключиці, забоями та опіками 50%  тіла - обличчя, верхніх та нижніх кінцівок доставили в реанімаційне відділення ММРТМО, звідти – в опікове відділення обласної лікарні.
Лікарі пояснюють, що коли стається ураження високовольтним струмом, то на тілі людини є точки ураження, тобто ділянки тіла через які струм входить та виходить, проходячи через увесь організм. Найнебезпечніше те, що цей струм може вражати внутрішні органи і проходить по судинних. Зрозуміло, що зовні цих травм не видно, але згодом вражені судини спазмуються і туди не поступає кров. Внутрішні тканини починають відмирати, сильно набрякати, починається інтоксикація організму. 
Крім того, дуже вражається нервова система, нервовий спазм взагалі одразу може призвести до зупинки серця.
Зовнішні ознаки травми - це опіки не самим струмом, а дією електродуги, температура якої сягає до 4000 градусів  та полум’ям від займання одягу, тому при таких травмах завжди така велика площа опіків шкіри - від 40 до 100 відсотків.
Звісно ми бажаємо юнаку якнайшвидшого одужання та повної реабілітації, а молодим людям розважливо та відповідально відноситись до небезпечних вчинків завжди думати про можливі наслідки.