СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні побутові споживачі! Скористайтесь будь-яким способом передачі показів електролічильників, що запропоновані на сайті Товариства.

Новини / 26.03.2018

Компанія Житомиробленерго допомогла зустрітися найстаршій в Україні жінці з її родичами

24 березня Жіночий монастир Афонської ікони Божої Матері с Кип’яче, що в Малинському районі Житомирської області, відзначав свято -  107-й день народження скиномонахині  Іоанни.  Марія Дмитрівна Мороз, саме так називали її в мирському житті, народилася у 1911 році  в селі Малий Кучурів, Заставнівського району, Чернівецької області. В цьому селі проживає багато її родичів, які дуже хотіли приїхати та привітати рідну  людину. ПрАТ «ЕК «Житомиробленерго» за ініціативи  Голови Правління Олексія Шекети організували перевезення  людей з Чернівецької області  й назад, аби ця зустріч могла відбутися найкращим чином. «Спочатку односельчани думали, що прийдеться платити кошти за автобус у Житомирську область, а коли дізналися, що за поїздку вже сплачено житомирськими енергетиками, то вони накупили продуктів: муку, цукор, крупи, привезли консервацію, картоплю, інші продукти для монастиря», - каже сільській голова с.Малий Кучурів Валентин Кушнірик,  й додав: «Крім мешканців села Малий Кучерів з нами приїхали мешканці села Васловиці – там народилися батьки скиномонахині Іоанни. Ми приїхали привітати її на запрошення монастиря. Збереглося не багато згадок, час дається в знаки, але  в селі Малий Кучурів добре пам’ятають, як везли родину Марії Мороз у заслання. Вона була одягнена у  кожушок, буди одягнені на неї кайдани. Їх привели до центру села,де була сільська рада, посадили їх на підводу й повезли до Сибіру». Цікавий факт, що дата народження найстарішої в Україні жінки зі слів Валентина Кушнірика не співпадає з датою святкування: «Я особисто бачив запис про дату народження Сташкевич Марії Дмитрівни (дівоче прізвище) в Заставнівському районному архіві  і ця дата 13 лютого 1911 року». Племінник Марії Мороз каже, що приїхало 45 людей, але бажаючих приїхати й привітати односельчанку було набагато більше, вибирали з усієї рідні найрідніших. Мали змогу поспілкуватися з нею. Подарували іменинниці квіти та спеціально спечений  постний торт й побажали Божого Милосердя і довгих років життя».  Усі односельчани, які приїхали до монастиря на свято  скиномонахині дуже дякували Житомиробленерго та її керівнику Олексію Михайловичу.

Голова Правління  Житомиробленерго Олексій Шекета від себе особисто також привітав 107 річну іменинницю з Днем народження чудовими квітами.

Крім односельчан скиномонахині Іоанни, Житомиробленерго подбало й про перевезення житомирських журналістів до монастиря. Жіночий монастир Афонської ікони Божої Матері с Кип’яче розмістив подяку на своїй сторінці в Інтернеті:  «Дякуємо Голові правління ПрАТ «ЕК «Житомиробленерго» Шекеті Олексію Михайловичу за допомогу в організації поїздки до монастиря представників ЗМІ, паломників з Житомира та дітей – вихованців Спортивно-культурного клубу села Троковичі».

Добрі справи.