СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні побутові споживачі! Скористайтесь будь-яким способом передачі показів електролічильників, що запропоновані на сайті Товариства.

Новини / 23.06.2017

Вимагайте від ЖЕКів приведення до належного стану щитових! Це вбереже від біди!

На  стан щитових  у під’їздах наших співгромадян  звертають увагу  зазвичай тоді, коли трапляється лихо – горить побутова техніка, люди в розпачі - шукають винних, оббивають пороги різних інстанцій. Але ж  таку ситуацію можна  було б просто попередити і запобігти лиху. Тож як вберегти майно та життя людей від перепаду напруги?

Ось, що з цього приводу думає керівник Житомиробленерго Олексій Шекета: «За стан електричних мереж у багатоквартирних будинках  відповідають зазвичай балансоутримувачі будинків. Те, що трапляються прикрі випадки, коли горить побутова  техніка у мешканців будинку, звичайно дуже боляче людям і морально, і фінансово, але при такому стані щитових, могло статися й набагато гірше лихо.  Стан більшості мереж, за які відповідають такі балансоутримувачі будинків, як ВЖРЕП, ЖЕО, ЖБК, ЖЕК, ОСББ та інші, становить загрозу здоров’ю та життю людей.  Відкриті щитові, доступ до струмопровідних частин – то величезна небезпека! На щастя, нікого не вразило електричним струмом!  Електрика не пробачає недбалості та наказує легковажних. Я звертаюся до споживачів: якщо Ви бачите  подібну ситуацію в своїх під’їздах, не проходьте мимо! Звертайтеся до керівництва ЖЕКу, ОСББ чи іншого підприємства, яке обслуговує Ваш будинок, та вимагайте від них приведення у відповідність загальнобудинкові електроустановки».

До відома споживачів електричної енергії! ПрАТ «ЕК «Житомиробленерго»  передає споживачам  електричну енергію мережами балансоутримувачів  будинків. З кожним балансоутримувачем будинку укладено договір про користування електричної енергії, в якому зазначена межа балансової належності та експлуатаційної відповідальності. Тобто, за стан загальнобудинкової щитової та поверхових, які розташовані на сходових клітинах несе повну відповідальність балансоутримувач будинку. Кожен мешканець будинку сплачує щомісяця квартплату, в якій передбачено оплату за обслуговування внутрішньобудинкових мереж загального користування персоналом ВЖРЕП, ЖЕО, ЖБК,ЖЕК, ОСББ та іншими балансоутримувачами будинку.  Ці кошти мають ними витрачатися  на підтримання у належному стані загально будинкового електрообладнання в Ваших будинках.