СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні абоненти! Про планові та аварійні відключення Ви маєте можливість дізнатися на сторінці "Відключення електроенергії" або при виклику особового рахунку в кабінеті побутового споживача або в telegram та viber ботах. Для отримання повідомлень про відключення на електронну пошту додайте свій e-mail в кабінеті.  

Новини / 11.04.2017

Небезпечні забавки

Шановні батьки та вчителі!

Зверніть, будь ласка, увагу на захоплення дітей і молоді - фотографування себе в незвичайних місцях. Іноді такими місцями можуть виявитися електричні підстанції з напругою від 0,4 кВ до 750кВ  або дахи вагонів на електофікованих залізничних коліях з напругою 25кВ. Перебування  в таких місцях несе смертельну загрозу бути враженим електрострумом.
Не вважайте зайвим розказати підлітку про небезпеку полювання на незвичайні селфі і про те, що це може коштувати життя або здоров'я.
Саме такий сумний випадок стався у Харкові. За попередніми даними двоє хлопця 12 і 13 років,  проникли 9 квітня на території електропідстанції "Перемога" на проспекті Перемоги, 83.

Прибулі на місце події рятувальники побачили, що на одній з трансформаторних опор головою вниз висить 13-річний підліток. Дитина мала численні опіки та кликала на допомогу. Крім того, на землі знаходився ще один підліток, віком 12 років, який також отримав ураження електричним струмом.

Зважаючи на високу напругу в мережі електропідстанції, рятувальники запросили диспетчера АТ "Харківобленерго" для того щоб вимкнути електроживлення підстанції для проведення рятувальних робіт. О 16:15 від диспетчера надійшло повідомлення про зниження напруги.
Після проведення детального огляду місця події було встановлено, що за зовнішніми ознаками тіло підлітка не перебувало під напругою. Хлопець зачепився ногою за металеву конструкцію опори і не торкався електричних дротів. Тоді керівником рятувальних робіт було прийняте рішення зняти постраждалого з опори, використовуючи діелектричні засоби.

Після проведення рятувальних робіт постраждалі підлітки були передані лікарям.

Хлопці в реанімації. Така ціна популярної серед молоді "забавки".