СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні абоненти! Про планові та аварійні відключення Ви маєте можливість дізнатися на сторінці "Відключення електроенергії" або при виклику особового рахунку в кабінеті побутового споживача або в telegram та viber ботах. Для отримання повідомлень про відключення на електронну пошту додайте свій e-mail в кабінеті.  

Новини / 04.08.2015

Крадіжка ціною власного життя...

Не відомо, що саме спонукає людину до скоєння злочину, але, на жаль, такі випадки відбуваються у сучасному світі. Наперед ніколи невідомо чи отримає якийсь “зиск” собі злодій, але ризик, на який він себе наражає у будь- якому випадку не є виправданий. Сумне цьому підтвердження сталося 4 серпня 2015 року. Так, під час спроби демонтажу мідних елементів високовольтного роз’єднувача в трансформаторній підстанції напругою 10 000 Вольт в місті Бердичеві по вулиці Мала Іванівська було смертельно вражено струмом молодого чоловіка 1977 року народження. Місцевими жителями була викликана бригада швидкої допомоги, але реанімаційні заходи повернути людину до життя не змогли. Прибулою за викликом місцевих жителів оперативно-виїзною бригадою Бердичівського РЕМ в ТП-119 виявлено зламані двері ЗРУ-10кВ та комірки №4 „Резерв”. В комірці №4 частково демонтовані мідні елементи роз’єднувача 10кВ, які знаходились поруч з потерпілим.

Енергетичне обладнання, яке у більшості складається з чорних та кольорових металів, завжди притягало увагу любителів легкої наживи. Тільки за 7 місяців 2015 року в електромережах ПАТ „ЕК „Житомиробленерго” вчинено 43 крадіжки елементів енергетичного обладнання у т.ч. 17 крадіжок трансформаторного масла, 12 крадіжок проводів повітряних ліній електропередавання, 4 крадіжки кутників металевих опор, 10 крадіжок іншого енергетичного обладнання. Втручання в роботу енергетичного обладнання призводить до його пошкодження та як наслідок - до припинення електропостачання споживачів. Відновлення електропостачання відволікає персонал на виконання непередбачених робіт та потребує значних матеріальних затрат. Загальна сума викраденого у 2015 році енергомайна, з урахуванням робіт на відновлення, становить 360 592,00 грн. Але ж найцінніше за все є життя людини. В Україні за 7 місяців 2015 року при крадіжках енергетичного обладнання загинуло 5 людей. Не минула ця біда і Житомирщину. Злодій не тільки пошкоджує енергетичне обладнання, але й наражає себе на смертельну небезпеку від враження електричним струмом. За попередніми даними загиблий діяв не сам. Наразі триває слідство.

ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» застерігає: електричний струм є смертельно небезпечним! Не тільки доторкання, а навіть наближення до струмовідних частин несе у собі загрозу для власного життя, яке не варто віддавати за кілька шматків металу, знятого з енергетичного обладнання.