СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні абоненти! Cвоєчасні розрахунки за використану електричну енергію - запорука надійної роботи електромереж. 

Новини / 26.04.2024

26 квітня – Міжнародний день пам’яті про Чорнобильську катастрофу

Цього дня в 1986 році сталась одна з найжахливіших катастроф в історії людства – аварія на Чорнобильській АЕС. Наслідки катастрофи виявилися значно складнішими, ніж це можна було собі уявити. Широкомасштабне радіоактивне забруднення довкілля, мільйони постраждалих, евакуація, переселення сотень тисяч людей, погіршення загального стану здоров’я, багатомільярдні економічні втрати – все це тільки частина трагічної спадщини Чорнобиля…

У ліквідації аварії взяли участь понад 600 тис. людей. Своїх зусиль, аби побороти наслідки трагедії, доклали й житомирські енергетики – понад 300 самовідданих працівників Товариства ціною власного життя та здоров'я, без вагань та роздумів долучились до ліквідації страшної й небезпечної аварії.

Сьогодні ми висловлюємо щирі слова подяки та засвідчуємо свою шану за героїзм, мужність та самовідданість всім ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

Схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, чиї життя обірвав смертоносний атом. Згадуємо подвиг тих, хто зберіг життя мільйонам людей у 1986 році.

Чорнобильська аварія стала не тільки величезною трагедією і найбільшою техногенною катастрофою 20 століття, а й уроком всьому людству, показавши, що ядерна енергія, яка вийшла з-під контролю, не визнає кордонів.