СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні побутові споживачі! Скористайтесь будь-яким способом передачі показів електролічильників, що запропоновані на сайті Товариства.

Новини / 26.03.2024

ЕЛЕКТРОБЕЗПЕКА – ЦЕ ВАЖЛИВО! УБЕЗПЕЧИМО ДІТЕЙ!

У школярів весняні канікули, і у дітей з’явиться значно більше вільного часу. Тож, щоб батьки не хвилювалися за здоров’я і життя дітлахів, необхідно говорити з ними про електробезпеку.

АТ «Житомиробленерго» закликає неухильно дотримуватися правил поведінки поблизу енергетичних об’єктів:

для занять спортом або рухливими іграми потрібно обирати місця, віддалені від ліній електропередачі та трансформаторних підстанцій; не можна підніматися на електроопори, наближати до них сторонні предмети, приставляти драбини й інші предмети, а також залазити на дерева біля ліній електропередачі;

поблизу енергооб’єктів заборонено запускати повітряних зміїв, іграшкові літаки, інші безпілотні літальні апарати, а також складати сміття, розпалювати багаття; не варто наближатися до енергоспоруд на відстань, меншу ніж 8-10 метрів;

забороняється проникати за загорожу, всередину чи на дах підстанцій, відкривати дверцята електрощитових.

Також, дорослим варто пояснити дітлахам, як безпечно користуватися електроприладами. Суворо заборонено торкатися дротів з пошкодженою ізоляцією, використовувати зіпсовані вимикачі, вилки, розетки, встромляти в них сторонні предмети, витирати вологою ганчіркою електроприлади, розетки та вимикачі, що ввімкнені в електромережу, торкатися їх мокрими руками. Не залишайте ввімкненими в розетку електроприлади, якщо не користуєтесь ними або йдете з дому!

Шановні дорослі! Пояснюйте своїм дітям, як користуватися електроприладами та як поводитися на вулиці поблизу енергооб’єктів. Не забувайте й те, що ваш приклад – найкраща наука для малечі! Будьте відповідальними, дбаючи про найдорожче – життя та здоров’я підростаючого покоління.

Дотримання правил електробезпеки вбереже дитину від ураження електричним струмом!