СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні побутові споживачі! Скористайтесь будь-яким способом передачі показів електролічильників, що запропоновані на сайті Товариства.

Новини / 08.12.2023

Майбутні енергетики відвідали музей

До музею «Історії енергетики Житомирської області» завітали студенти спеціальності «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» Державного університету «Житомирська політехніка».

Крім цікавої інформації про історію розвитку енергетичної галузі на Житомирщині та її потужний розвиток, здобувачі освіти ознайомились з етапами електропостачання від генерації до кінцевого споживача, з елементами енергообладнання; засобами захисту та іншими експонатами. Студентам було представлено макет розподільної мережі, в складі якої: повітряна лінія електропередачі, щоглова трансформаторна підстанція, до якої приєднано умовного споживача; а також унікальний експонат музею – оригінальну карту електромереж м. Житомира, яку виготовили німецькі окупанти під час Другої Світової війни.

Студентам такі екскурсії дуже корисні та пізнавальні, адже в музеї АТ «Житомиробленерго» вони можуть не лише ознайомитись з енергетичним обладнанням та інструментами, а й наглядно, завдяки представленому макету, побачити як електроенергія потрапляє до кінцевого споживача. Проведена екскурсія дала змогу здобувачам покращити практичні навички роботи з реальним обладнанням, що використовується у сфері електроенергетики» – зазначив доцент кафедри робототехніки, електроенергетики та автоматизації Житомирської політехніки Олександр Підтиченко, який супроводжував студентів на екскурсії.