СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні побутові споживачі! Скористайтесь будь-яким способом передачі показів електролічильників, що запропоновані на сайті Товариства.

Новини / 12.07.2023

АТ «Житомиробленерго» наголошує про необхідність дотримання правил безпеки в охоронних зонах електромереж!

На даний час на території області тривають польові роботи. Орендарі та власники земельних ділянок проводять роботи з обробітку грунту та рослин за допомогою спецтехніки.

В період за червень-липень 2023 року сталося два випадки з пошкодження повітряних ліній 35кВ оприскувачами в Андрушівському та Любарському районах. На жаль, випадок в Андрушівському районі закінчився трагічно – внаслідок наближення на недопустиму відстань до струмовідних частин ПЛ-35кВ, був смертельно вражений електричним струмом тракторист спецмеханізму.

Нагадуємо, що при виконанні робіт в охоронних зонах повітряних ліній потрібна особлива увага. Згідно з Правилами охорони електричних мереж, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України №1455 від 27.12.2022р., охоронна зона складає: для ПЛ-110кВ – 20 м, для ПЛ-35кВ – 15 м, для ПЛ-10кВ – 10 м по обидва боки від крайніх проводів. Наближення до проводів на відстань менше ніж 1,5 м заборонено! Це може призвести до ураження електричним стумом.

Не нехтуйте, будь ласка, правилами безпеки!

БЕРЕЖІТЬ ЖИТТЯ!