СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні абоненти! Про планові та аварійні відключення Ви маєте можливість дізнатися на сторінці "Відключення електроенергії" або при виклику особового рахунку в кабінеті побутового споживача або в telegram та viber ботах. Для отримання повідомлень про відключення на електронну пошту додайте свій e-mail в кабінеті.  

Новини / 09.12.2021

ІНФОРМАЦІЯ про результати впливу стихії на електричні мережі

Протягом доби 8 грудня 2021 року в Житомирській області склалися складні погодні умови, а саме йшов холодний дощ, який супроводжувався обледенінням земної поверхні, а також дерев та проводів.

Внаслідок замерзання дощу на проводах та деревах сталося знеструмлення 39 населених пунктів Житомирської області. Найбільш постраждали райони — Попільнянський (знеструмлювалось 21 населений пункт), Коростишівський (знеструмлювалось 8 населених пунктів),  Брусилівський (знеструмлювалось 5 населених пунктів), Радомишльський (знеструмлювалось 5 населених).

При цьому протягом доби 8 грудня 2021р. відключилась 1 повітряна лінія 110кВ.

На 06 годину ранку 9.12.2021р. залишаються погашеними: 15 населених пунктів, 6 лінії 10кВ, 7 ліній 10кВ частково, знеструмлено 139 ТП-10/0,4кВ.

Попільнянський район - залишилось погашено 11 населених пунктів, відключено 6 ліній 10кВ, 4 лінії 10кВ частково, знеструмлено 120 ТП-10/0,4кВ;

Брусилівський район - залишилось погашено 3 населених пункта, відключено 2 лінії 10кВ частково, знеструмлено 15 ТП-10/0,4кВ;

Радомишльський район - залишилось погашено 1 населений пункт, відключено 1 лінія 10кВ частково, знеструмлено 4 ТП-10/0,4кВ;

Значний відсоток пошкоджень ПЛ стався по причині падіння на проводи та опори дерев та гілля на ділянках, які проходять через лісові масиви.

Як наслідок сталося масове руйнування ліній електропередачі (обрив проводів, падіння опор ліній, пошкодження траверс та ізоляторів), з відключенням їх від джерел електропостачання і знеструмленням населених пунктів, підприємств, організацій та установ в районах стихії.

Із самого початку стихії підрозділи районів електромереж, та і в цілому АТ “Житомиробленерго”, займалося  ліквідацією наслідків стихії, відновленню електропостачання.

 

Житомиробленерго закликає:

У разі виявлення пошкоджень в електромережах, телефонувати до кол-центру Товариства за телефонами: 067155 92 82, 095 655 92 82, (0412) 55-92 82, 080 -030 9282 (цілодобово).

Внаслідок впливу стихійних явищ електричні проводи можуть провисати або обриватися. Металеві частини на трансформаторних підстанціях та опори ліній електропередачі також можуть бути під напругою через пошкодження ізоляції. Велику небезпеку становлять дерева, гілля яких розрослося і торкається або небезпечно наближається до електропроводів.

З метою попередження електротравматизму ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

- не лише доторкатися, але й підходити ближче, ніж на 8 метрів до обірваного проводу повітряної лінії, який лежить на землі, або звисає з опори.

- вилазити на дахи будівель, на дерева, на драбини якщо при цьому можливе наближення до проводів повітряних ліній електропередач на відстань менше 1 метра.

- підніматися на опори ліній електропередачі, відкривати двері трансформаторних підстанцій, включати у них рубильники або автоматичні вимикачі та проводити будь-які ремонтні роботи у діючих електроустановках.

Для попередження людей про небезпеку всі електроустановки позначені застережними знаками і плакатами на огородженнях, на дверях приміщень електроустановок, на опорах ліній електропередачі та в інших місцях підвищеної небезпеки щодо ураження електричним струмом.

Запам’ятайте ці знаки! Вони попереджають Вас про небезпеку!