СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні побутові споживачі! Скористайтесь будь-яким способом передачі показів електролічильників, що запропоновані на сайті Товариства.

Новини / 01.12.2020

Схвалено План розвитку системи розподілу Житомиробленерго на 2021 – 2025 роки

На відкритому засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, яке відбулося 25 листопада 2020 року,  було прийнято постанову про схвалення планів розвитку систем розподілу на 2021 – 2025 роки АТ «Житомиробленерго». План розвитку передбачає комплекс заходів, спрямованих на поліпшення технічного стану електричних мереж з урахуванням підготовки їх роботи в несприятливих погодних умовах, осінньо-зимовий період на найближчі роки, що поліпшить їх надійність та дозволить забезпечити безперервне електропостачання споживачів Компанії. До таких заходів відносяться модернізація та реконструкція кабельних та повітряних ліній, а також електрообладнання 6-110 кВ. Низка заходів передбачає модернізацію і реконструкцію мереж з впровадженням перспективного устаткування, автоматизованих систем керування, систем релейного захисту та протиаварійної автоматики, тощо.

Серед основних заходів, передбачених планом розвитку  будівництво ПС-110/35/10кВ "Нова Борова" для підвищення надійності електропередачі Хорошівського району Житомирської області, можливість переводу електромереж від транзитної абонентської ПС 35/6 кВ "Прирейкова База" Іршанського ГЗК), ЛЕП-110кВ – 1км, ЛЕП-35кВ - 10км, а також: будівництво 22 ТП та РП 10 (6)кВ та 20км ЛЕП 10(6)-0,4кВ, реконструкція та технічне переоснащення 46-ти ПС-110кВ, 78-ми ПС-35кВ, технічне переоснащення 67км ЛЕП-110кВ, 13км ЛЕП-35кВ, реконструкція та технічне переоснащення 1035км ЛЕП 10 (6)-0,4кВ із встановленням 64-х реклоузерів та 371-єї ТП та РП, впровадження та розвиток АСКОЕ, АСОЕ, АСДТК, інформаційних технологій, систем зв'язку, поліпшення стану автотракторної техніки та спец-механізмів.

Заходи Плану розвитку направлені на удосконалення норм безпеки і показників надійності електропостачання для населених пунктів, окремих об’єктів, електричних мереж, що включені в План розвитку, підвищення рівня якості електропостачання, удосконалення системи їх моніторингу, зниження технологічних витрат електроенергії на її розподіл та комерційних втрат, інтеграцію в електричні мережі генерації виробників з використання альтернативних джерел енергії, впровадження "інтелектуальних" лічильників та автоматизованих систем обліку електричної енергії, зменшення впливу на навколишнє природне середовище, розвиток дистанційно керованих систем розподілу та "інтелектуальних" мереж, підвищення енергоефективності роботи розподільних електромереж шляхом їх реконфігурації, автоматизації та підвищення рівня середньої напруги.

Всі проекти Плану розвитку мають комплексний характер та пов’язані з іншими заходами, які впроваджує Товариство. Проекти, що прийняті до реалізації, узгоджені з основними напрямками розвитку єдиної енергосистеми та її станом.Проведення технічних заходів по впровадженню нової техніки супроводжується підвищенням кваліфікації або перепідготовкою персоналу усіх рівнів.