СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні побутові споживачі! Скористайтесь будь-яким способом передачі показів електролічильників, що запропоновані на сайті Товариства.

Новини / 07.10.2020

Про наслідки впливу стихії на електричні мережі

6 жовтня 2020 року внаслідок погіршення погодних умов (зливний дощ та вітер) порушувалось електропостачання майже у всіх районах Житомирської області. Складні погодні умови призвели до пошкоджень в електричних мереж та знеструмлення 69 населених пунктів.

Загалом по АТ “Житомиробленерго” відключалось ліній електропередач:

  • ПЛ-6-10кВ – 22 шт.

Найбільше пошкоджень сталося в Ємільчинському, Житомирському, Любарському, Чуднівському, Новоград-Волинському, Радомишльському, Андрушівському, Бердичівському, Коростишівському, Малинському, Овруцькому районах Житомирської області.

Основні пошкодження - поламані дерева, гілля на проводах повітряних ліній, пошкодження ізоляторів, обриви шлейфів.

Для ліквідації наслідків негоди енергокомпанія у терміновому порядку задіяла співробітників РЕМ, на території яких сталися відключення.

На 7 годину ранку 7 жовтня залишається знеструмленими 1 лінія 10кВ повністю, 3 лінії 10кВ частково, 26 трансформаторних підстанцій 10/0,4кВ та 7 населених пунктів:

- Любарський район — 1 лінія 10кВ, 5 трансформаторних підстанцій 10/0,4кВ, 3 населених пункта;

- Новоград-Волинський район —1 ділянка лінії 10кВ, 5 трансформаторних підстанцій 10/0,4кВ, 2 населених пункта;

- Радомишльський район — 1 ділянка лінії 10кВ, 5 трансформаторних підстанцій 10/0,4кВ, 2 населених пункта;

А також, залишається знеструмленими в Коростишівському районі 9 трансформаторних підстанцій 10/0,4кВ, та по 1 трансформаторній підстанцій 10/0,4кВ в Ємільчинському та Малинському районах

Аварійно-відновлювальні бригади вже займаються пошуком та усуненням пошкоджень для відновлення електропостачання.

АТ„Житомиробленергоˮ закликає громадян:

Будьте вкрай уважними та обережними. Внаслідок дії сильного вітру повітряні лінії електропередачі, які є об’єктами підвищеної небезпеки, можуть не витримати вітрового навантаження а проводи ліній можуть обірватися або провисати. В разі дотику або навіть наближенню на небезпечну відстань до проводів, які звисають з опори або лежать на землі чи на гілках дерев людина може бути вражена електричним струмом.

Якщо Ви бачите обірваний електропровід, слід негайно виставити охорону біля місця обриву або огородити для запобігання наближення до проводу людей. Повідомити про обрив у кол-центр АТ„Житомиробленерго" за тел. (0412) 55-92-82, 067 155-92-82, 095 655-92-82  (цілодобово).

Ні в якому разі не підходьте до обірваних проводів й нагадайте про це дітям!

Не намагайтесь самостійно відновити електропостачання. Роботи по відновленню електропостачання повинні виконувати лише фахівці енергокомпанії.

Необхідно знати, що смертельно небезпечно не лише доторкатись, але й підходити ближче ніж на 8 метрів до обірваного проводу, який лежить на землі, на гіллях дерев або звисає з опори.