СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні абоненти! Про планові та аварійні відключення Ви маєте можливість дізнатися на сторінці "Відключення електроенергії" або при виклику особового рахунку в кабінеті побутового споживача або в telegram та viber ботах. Для отримання повідомлень про відключення на електронну пошту додайте свій e-mail в кабінеті.  

Новини / 07.11.2019

Меморандум про будівництво потужної сонячної електростанції

6 листопада Голова Правління АТ "Житомиробленерго" прийняв участь у зустрічі Голови Житомирської облдержадміністрації Віталія Бунечка з представником компанії  MNG Неджмі Білгіна, на якій обговорювалося питання будівництва сонячної електростанції, як повідомляє прес-служба Житомирської ОДА, за результатами обговорення голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко, представник компанії  MNG  Неджмі Білгін та голова правління АТ “Житомиробленерго” Олексій Шекета підписали меморандум про співпрацю із турецькою компанією MNG щодо будівництва сонячної електростанції у Брониківській об’єднаній територіальній громаді потужністю 5 МВт. У повідомленні зокрема йдеться:

«Ми готові максимально сприяти роботі інвесторів в області. Меморандум, який підписуємо сьогодні, і є тією гарантією всебічного сприяння та допомоги. Вдячні, що починаєте свою інвестиційну діяльність на Житомирщині. Переконаний, що майбутня сонячна електростанція стане першим, проте не єдиним проєктом вашої компанії у нас в області», – сказав Віталій Бунечко.

В рамках проєкту планується створення біля 20 нових робочих місць, а також розвиток соціальної сфери, розбудови, відновленню та розширенню мережі інфраструктурних об’єктів Брониківської ОТГ.

За словами представників компанії MNG, будівництво такої сонячної електростанції – це початковий етап, загалом в Україні планують запустити близько 200 МВт.

До будівництва станції планують приступити вже у квітні 2020 року. Вартість реалізації проєкту – близько 5 млн дол. США.

 Компанія MNG заснована в 1976 році. Штаб-квартира компанії знаходиться в Анкарі, Туреччина. Сектори – будівництво, енергетика, туризм, фінанси, інвестиції, авіаперевезення. Кількість працюючих – понад 20 000 осіб. Вартість будівельних проектів Корпоративної групи в Африці, на Близькому Сході, на Балканах та Кавказі сягає 8,30 млрд дол. США, в Туреччині – 12,30 млрд дол. США.