СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні абоненти! Про планові та аварійні відключення Ви маєте можливість дізнатися на сторінці "Відключення електроенергії" або при виклику особового рахунку в кабінеті побутового споживача або в telegram та viber ботах. Для отримання повідомлень про відключення на електронну пошту додайте свій e-mail в кабінеті.  

Новини / 25.09.2019

Серед наших клієнтів є люди з інвалідністю. Етика спілкування.

Днями двоє  працівників АТ «Житомиробленерго» прес-секретар Людмила Камерон та головний фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою Наталія Козлова  відвідали тренінг «Inclusive friendly», який було організовано Ощадбанком. Метою такого заходу є навчання навичкам комунікації з людьми з інвалідністю.  Програма  містила у собі кілька основних тем: Порушення опорно-рухового апарату. Супровід; Епілепсія. Перша допомога; Порушення слуху; Жестова мова; Порушення зору. Супровід. Тренінг проводили: Дар’я Герасимчук, Анжеліка Вінніченко, Олеся Яскевич, Віталій Сергійчук.

Акцент було зроблено на те, що часто люди просто не знають як поводитися в обставинах, коли необхідно спілкуватися з людиною з інвалідністю, через що або ігнорують, або нав’язують допомогу, або якимось чином, не бажаючи цього, принижують людину. Також наголошувалося про те, що місця загального користування часто не пристосовані до потреб і можливостей людей у візках. Учасники тренінгу змогли попрактикуватися у тому , як допомогти  спуститися  або піднятися сходами людині у візку, а також на власному досвіді відчути те, що відчуває людина, сидячи у візку, коли її опускають сходами, тим більш ті люди, які не досвідчені у питання як це треба робити. Багато учасників, перебуваючи у візку на сходах, коли їх спускають,  реально відчули страх.

Спікер зосередила увагу слухачів на питанні надання першої допомоги при нападі епілепсії і акцент було зроблено на тому, що людині нічого не треба вкладати до рота, тому що часто людину просто травмують цими сторонніми предметами – вибивають зуби, рвуть щоку і.т.п., після нападу на людину чекатиме довге болісне лікування.

Теми, які були порушені організаторами заходу є дуже важливими для суспільства. Саме обізнаність у таких питаннях зробить життя як людей з інвалідністю, так і оточуючих, щасливішим і комфортнішим.