СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні абоненти! Про планові та аварійні відключення Ви маєте можливість дізнатися на сторінці "Відключення електроенергії" або при виклику особового рахунку в кабінеті побутового споживача або в telegram та viber ботах. Для отримання повідомлень про відключення на електронну пошту додайте свій e-mail в кабінеті.  

Новини / 16.06.2020

Під час канікул нагадування дітям правил з електробезпеки зайвим не буде!

З настанням осінніх канікул, діти часто знаходяться без догляду дорослих. Природна допитливість іноді може наштовхнути їх на небезпеку, але знання ними правил з електробезпеки знижують ризик виникнення потрапляння дитини у небезпечну ситуацію, пов'язану з наближенням до струмопровідного обладнання або дротів. Житомиробленерго підготувало невелику низку правил електробезпеки, які важливо обговорити з дітьми, щоб бути впевненими, що їх не вразить струмом.

1. Не можна гратись близько біля огорожі підстанції. Заборонено проникати на територію підстанцій із трансформаторами, а також відчиняти двері та проникати в трансформаторні підстанції з будь яких причин;

2. Ні в якому разі не можна наближатись до обірваного проводу на відстань ближче ніж 8 метрів. Особливо небезпечно торкатись обірваних проводів.

3. Не можна залазити на будь які опори ліній електропередач чи дахи будівель, до яких підведені лінії електропередач;

4. Не можна накидати дріт або будь-які інші предмети на проводи повітряних ліній електропередач, розбивати ізолятори;

5. Не можна залазити на дерева, які ростуть поряд з лініями електропередач. Не можна зривати плоди з дерев, гілля яких наближається до електропроводів, особливо з допомогою металевих предметів.

6. Не можна облаштовувати ігрові майданчики та пляжні зони в охоронних зонах та безпосередньо під проводами повітряних ліній електропередач, а також проводити будь які ігри під повітряними лініями, запускати повітряних зміїв, розпалювати багаття та гратися біля електричних установок.

7. Забороняється рибалити під лініями електропередач. Небезпечним є не тільки закидання вудки в проводи а навіть наближення вудилища або будь якого предмету до проводів які перебувають під напругою.

8 . Не можна направляти струмінь води на проводи ліній електропередач, що знаходяться під напругою, оскільки вода є провідником струму, і такі дії призведуть до ураження.

 

Про виникнення небезпечної ситуації слід повідомити на один з телефонів цілодобової лінії (0412) 55-92-82, 0671559281, 0956559282. 

 

Подивіться відеосюжет на тему електробезпеки:  https://www.youtube.com/watch?v=dASTkXod1h4