СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні абоненти! Про планові та аварійні відключення Ви маєте можливість дізнатися на сторінці "Відключення електроенергії" або при виклику особового рахунку в кабінеті побутового споживача або в telegram та viber ботах. Для отримання повідомлень про відключення на електронну пошту додайте свій e-mail в кабінеті.  

Новини / 23.01.2019

Увага! Через непогоду можливі випадки пошкодження ЛЕП. Будьте обережні!

За інформацією Українського гідрометцентру 23 січня у Вінницькій, Житомирській, Київській, Чернігівській, Черкаській, Кіровоградській та Полтавській областях, вночі 24 січня у Сумській, Харківській та Луганській областях значний сніг (приріст снігового покриву 10-15 см, місцями до 20 см); у південних, Дніпропетровській та Донецькій областях сніг з переходом в дощ, місцями ожеледь та налипання мокрого снігу; в Україні, крім заходу, пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини; на дорогах країни ожеледиця.

Протягом періоду   погіршення погодних умов (сильні снігопади та хуртовини, снігові замети, налипання мокрого снігу) можливі випадки пошкодження ліній електропередачі!  

Житомиробленерго закликає громадян:

Будьте вкрай уважними за таких погодних умов, повітряні та кабельні лінії електропередачі є об’єктами підвищеної небезпеки. Через різноманітні пошкодження проводи ліній можуть обриватися або провисати. В разі дотику або навіть наближенню на небезпечну відстань до проводу, який звисає з опори, лежить на землі або на гілках дерев людина може бути вражена електричним струмом.

1. Якщо Ви бачите обірваний електропровід, слід негайно виставити охорону біля місця обриву або огородити для запобігання наближення до проводу людей. Повідомити про обрив у кол-центр АТ"Житомиробленерго" за тел. (0412) 40-21-50 (цілодобово).

Ні в якому разі не підходьте до обірваних проводів й нагадайте про це дітям!

Не намагайтесь самостійно відновити електропостачання. Роботи по відновленню електропостачання повинні виконувати лише фахівці енергокомпанії.

2.Необхідно знати, що смертельно небезпечно не лише доторкатись, але й підходити ближче ніж на 8 метрів до обірваного проводу, який лежить на землі, на гіллях дерев або звисає з опори.

3. Якщо Ви потрапили у зону ближче 8 метрів від місця дотику обірваного проводу до землі то необхідно пам’ятати про небезпеку напруги кроку – напруги між двома точками землі розташованими на відстані кроку одна від одної та зумовленої розтіканням струму замикання на землю у разі одночасного доторкання до них ногами людини.

4. Щоб уберегти себе, виходити з небезпечної зони від обірваного проводу слід дуже обережно: пересуваючи ступні ніг по землі й не відриваючи їх одну від одної. Не можна бігти, робити широкі кроки або відривати ноги від землі.

Не залишайте автомобілі поблизу повітряних ліній електропередач та електроустановок для можливості оперативного усунення пошкоджених обривів проводів оперативно-виїзними бригадами енергопостачальної компанії.