СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні абоненти! Про планові та аварійні відключення Ви маєте можливість дізнатися на сторінці "Відключення електроенергії" або при виклику особового рахунку в кабінеті побутового споживача або в telegram та viber ботах. Для отримання повідомлень про відключення на електронну пошту додайте свій e-mail в кабінеті.  

Новини / 13.12.2019

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

14 грудня,  Україна вшановує учасників наслідків аварії на ЧАЕС. 26 квітня 1986 року сталася жахлива, за своїми наслідками, катастрофа - аварія на Чорнобильській атомній станції - від внутрішніх детонацій знищила 4-ий блок ЧАЕС, і радіоактивні елементи йоду, стронцію і цезію поширилися на північну частину України, Білорусію, Прибалтику, Польщу, Швецію, Фінляндію й інші країни. З району Чорнобиля евакуйовані 175 тис. населення; кілька тижнів пізніше евакуйовані діти шкільного віку з Києва й інших населених пунктів. Чорнобильська катастрофа спричинила великі людські жертви. Чорнобиль став символом атомної небезпеки у світовому масштабі.   Всю повноту наслідків цієї страшної аварії не зможе передбачити не один вчений, весь людський біль не зможе показати не одна статистика, але щоб якомога швидше приборкати атомну енергію, що вирвалася з під контролю, щоб  зменшити дію радіації та зменшити наслідки аварії в перші години, дні і місяці тисячі людей  виборювали життя для сотень мільйонів. Поруч із іншими у боротьбі з невидимим ворогом також стояли енергетики Житомирщини.
Сьогодні в енергокомпанії працює  41  учасників ліквідації аварії на ЧАЕС.  Непрацюючих ліквідаторів, яких підтримує Товариство   - 96 чол. Енергокомпанія опікується також 78 сім’ями померлих ліквідаторів, яким енергокомпанією надається щорічна матеріальна підтримка до дати роковин страшної трагедії. Для вшанування пам'яті ліквідаторів АТ "Житомиробленерго" видалило фінансову підтримку ГО "Союз Ліквідаторів Чорнобиля". Заходи відбулися 13 грудня біля пам'ятника  в смт. Новогуйвінськ, до створення якого компанія  долучилася й надала фінансову допомогу у 2017році.