СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні побутові споживачі! Скористайтесь будь-яким способом передачі показів електролічильників, що запропоновані на сайті Товариства.

Новини / 29.03.2024

Продовжуємо розчищення трас повітряних ліній електропередачі від зелених насаджень

Під час сильних вітрів та інших несприятливих погодних умов, дерева, які знаходяться близько до ліній електропередачі, можуть стати причиною коротких замикань, обривів проводів та падіння опор.

Це створює небезпеку для населення і може призвести до виникнення аварійних ситуацій та перебоїв у електропостачанні. Тож розчищення трас повітряних ліній від низової порослі, видалення аварійних дерев і обрізка гілля дерев є дієвим способом попередження аварійних знеструмлень та забезпечення стабільної роботи системи електропередачі.

Наші енергетики заздалегідь визначають місця, де проводитимуться роботи, в залежності від приросту насаджень. З цією метою складаються плани-графіки на виконання робіт з розчищення трас в межах охоронних зон повітряних ліній електропередачі.

Довідково:
Відповідно до «Правил охорони електричних мереж», у межах охоронних зон об'єктів енергетики забороняється саджати дерева, крім кущів та саджанців з висотою перспективного росту не більше двох метрів.

Щоб не допускати аварійних ситуацій, просимо жителів приватного сектора не висаджувати високорослі дерева поблизу ліній, а також своєчасно проводити обрізку дерев. Власникам або землекористувачам необхідно проводити розчищення від зелених насаджень, якщо:
гілки дерев наблизилися до лінії 0,4 кВ ближче, ніж на 1 метр;
гілля нависає над проводами;
дерева аварійні та за негоди можуть впасти й пошкодити електромережі.

Для цього власнику земельної ділянки необхідно подати заявку до АТ «Житомиробленерго» на відключення, узгодити час і після виводу в ремонт та заземлення повітряної лінії приступати до обрізання дерев.

Дякуємо за ваше розуміння та співпрацю у забезпеченні безпеки електропостачання!