СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні побутові споживачі! Скористайтесь будь-яким способом передачі показів електролічильників, що запропоновані на сайті Товариства.

Новини / 09.06.2021

Електробезпека понад усе! Штормове попередження!

Синоптики попереджають по різке  погіршення погодних умов, обіцяють сильний вітер, град та зливи на території Житомирської області 09.06.21р  Сильний вітер може стати причиною пошкоджень в електромережах!

У кожному населеному пункті, а також у лісі та у полі є електричні мережі - повітряні та кабельні лінії електропередачі та трансформаторні підстанції. Вони є вкрай небезпечними.

Внаслідок впливу стихійних явищ електричні проводи можуть провисати або обриватися. Металеві частини на трансформаторних підстанціях та опори ліній електропередачі також можуть бути під напругою через пошкодження ізоляції. Велику небезпеку становлять дерева, гілля яких розрослося і торкається або небезпечно наближається до електропроводів.

З метою попередження електротравматизму ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

- не лише доторкатися, але й підходити ближче, ніж на 8 метрів до обірваного проводу повітряної лінії, який лежить на землі, або звисає з опори.

- вилазити на дахи будівель, на дерева, на драбини якщо при цьому можливе наближення до проводів повітряних ліній електропередач на відстань менше 1 метра.

- підніматися на опори ліній електропередачі, відкривати двері трансформаторних підстанцій, включати у них рубильники або автоматичні вимикачі та проводити будь-які ремонтні роботи у діючих електроустановках.

Для попередження людей про небезпеку всі електроустановки позначені застережними знаками і плакатами на огородженнях, на дверях приміщень електроустановок, на опорах ліній електропередачі та в інших місцях підвищеної небезпеки щодо ураження електричним струмом.

Запам’ятайте ці знаки! Вони попереджають Вас про небезпеку!