СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні абоненти! Про планові та аварійні відключення Ви маєте можливість дізнатися на сторінці "Відключення електроенергії" або при виклику особового рахунку в кабінеті побутового споживача або в telegram та viber ботах. Для отримання повідомлень про відключення на електронну пошту додайте свій e-mail в кабінеті.  

Новини / 27.01.2021

Хотів «зекономити», а вийшло навпаки

«Хибні шляхи завжди призводять до втрат», -  такого прикрого висновку на початку року дійшов Євген Спритний (справжнє прізвище змінено).  Чоловік розмірковував економити електричну енергію за рахунок інших, а простими словами красти, й сподівався, що ніхто ніколи не здогадається. Але бажання неправомірної наживи, майже завжди  призводить до наслідків, про які злодій навіть і думати не хотів: 
- У мене великий будинок, електроопалення, басейн з підігрівом і таке інше. Дуже люблю автомобілі і різну техніку, багато сучасної автоматизованої техніки є в будинку і біля будинку усе працює за допомогою електричної енергії, дуже цим пишаюся. Авжеж не хотілося платити, бо усе це жере багато енергії. Знайомий порадив як обійти легальне споживання, а я дійсно вірив, що ніхто того ніколи не знайде.  Ейфорія швидко минула та радість з того була не довгою. Я не врахував, що технічні новинки є не тільки в мене, а й у тих, у кого я, можна так сказати, крав. А вони вирахували і шукали, і діяли професійно. Пробував навіть домовитися з хлопцями, але нічого не вийшло, попав на чималі бабки, нарахували набагато більше ніж «зекономив». В мене самого фірма є, я розумію хлопців, бо я б також шукав крадія на своєму підприємстві, якщо б такий завівся. Тепер доведеться сплатити по повній, - зізнається Євген.
- Такі випадки, коли споживачі вишукують різні шляхи, аби не платити за використану електроенергію не поодинокі – зазначає комерційний директор АТ «Житомиробленерго» Олег Нагірняк. - За минулий рік працівниками АТ «Житомиробленрего»  було складено 448 актів на загальну суму майже 21 млн. грн. Законодавством України передбачено певні штрафні санкції до крадіїв електричної енергії, і ці суми досить суттєві: буває , що 50 , а то й 100 тис.грн має сплатити споживач-порушник. Що у кінцевому підсумку значно перебільшує його так звану економію. Зазвичай споживачі – порушники сподіваються, що того ніхто не знайде і не доведе, але практика і досвід доводять протилежне – при проведенні незалежних експертиз легко доводяться і факти впливу на лічильник забороненим обладнанням, і факти інших «хитрих», як марно думають злодії, шляхів крадіжки електричної енергії. Часто залучаємо Нацполіцію для підтвердження факту крадіжки, виїжджають на місце, допомагають нам припинити розкрадання електричної енергії,   уникнути покарання неможливо. Тому не потрібно думати, що використання генераторів, трансформаторів, магнітів та інших засобів не буде помічене. Усе давно пропрацьовано, ми знаємо хто, де і скільки споживає електричної енергії завдяки нашим балансуючим приладам. А відпрацювати злодіїв – це діло нашого професіоналізму і честі.