СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні абоненти! Про планові та аварійні відключення Ви маєте можливість дізнатися на сторінці "Відключення електроенергії" або при виклику особового рахунку в кабінеті побутового споживача або в telegram та viber ботах. Для отримання повідомлень про відключення на електронну пошту додайте свій e-mail в кабінеті.  

Новини / 26.01.2021

Виконання інвестиційної програми за 2020 рік

Передача електричної енергії має бути якісною, надійною, безпечною, тому АТ «Житомиробленерго»  щороку вкладає  чималі кошти на модернізацію і  реконструкцію електромереж, де застосовуються найновітніші технології. У 2020 році було виконано низку робіт з реконструкції енергооб’єктів електромереж Товариства. Усі заходи були спрямовані на надійність обладнання для  забезпечення безперебійної електропередачі.

Зокрема на   ПС 110/35/10  «ЗСА», яка знаходиться у м. Житомирі  було замінено вимикачі МКП-110  кВ на сучасні елегазові вимикачі. Здійснено заходи  із заміни відокремлювачів  110 кВ на елегазові вимикачі 110 кВ з комплектом захистів  Т-1 та Т-2, заміною лінійних захистів 110 кВ, лінійних захистів 35 кВ, заміною щита власних потреб та щита постійного струму на підстанції 110/35/10   "Н.Бердичів", від якої заживлено споживачів Бердичівського району і районний центр. Для забезпечення постійного оперативного струму було замінено акумуляторні батареї, які відпрацювали свій ресурс, на шістьох підстанціях: Довбиш, ЗСА, Н.Волинськ, Брусилів, Вокзальна, Овруч, а це дозволить підтримувати роботу підстанції під час аварійних відключень та підвищіть рівень надійності електромереж для споживачів населених пунктів  Баранівського,  Н.Волинського, Брусилівського, Малинського, Овруцького  районів та  міста Житомира.

Окрім цього завершені роботи по заміні масляних вимикачі на вакуумні з комплектом захисту та телемеханізацією на ПС Ружин, Чорнорудка,Попільня Попільнянського РЕМ.

Реконструйовано 143,5км  ліній електропередачі 10-0,4 кВ  у  м. Житомир, Попільня,  Бердичів, Коростень, Андрушівка та інших районах Житомирської області. Окрім заміни електроопор та проводів на ЛЕП, АТ «Житомиробленерго»  впроваджує новітні технології, такі як  секціонування  ПЛ за допомогою реклоузерів. Це обладнання представляє собою сучасне покоління комутаційного устаткування, що об'єднало в собі передові технології мікропроцесорного релейного захисту, автоматики і вакуумної комутаційної техніки.         

У  2020 році було встановлено реклоузери на ПЛ-10кВ "Камяний брід",  ПЛ-10кВ "Низгірці ", ПЛ-10кВ "Паволоч " та  ПЛ-10кВ "Іванівка ".    Дані лінії проходять по лісових масивах, де основними причинами відключень були падіння  гілок та дерев на проводи ПЛ – 10 кВ. Окрім цього виконані  роботи з  розробки 81 проекта на реконструкцію ліній електропередачі 10-0,4кВ, протяжністю 205,5 км.

Заходи інвестиційної програми 2020 впроваджувались Товариством з метою покращення якості передачі електричної енергії споживачам та для підвищення рівня надійності електромереж міст і сіл Житомирської області.