СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні абоненти! Про планові та аварійні відключення Ви маєте можливість дізнатися на сторінці "Відключення електроенергії" або при виклику особового рахунку в кабінеті побутового споживача або в telegram та viber ботах. Для отримання повідомлень про відключення на електронну пошту додайте свій e-mail в кабінеті.  

Новини / 16.04.2020

Наслідки негоди

Внаслідок погіршення погодних умов (шквальний вітер, який досягав в деяких місцях 25 м/сек) аварійно відключалось 6 повітряних ліній 35кВ, та 48 повітряних ліній 10кВ.

Відключення сталися майже у всіх районах Житомирської області.

На 17 годину 16 квітня 2020 року знеструмлено 146 населених пункти, 560 трансформаторних підстанцій 10/0,4кВ.

Найбільше відключено населених пунктів:

  • Радомишльський район – 28 населених пункти;
  • Романівський район – 23 населених пункти;
  • Ємільчинський район – 19 населених пунктів;
  • Бердичівський район – 12 населених пунктів,
  • Малинський район – 12 населених пунктів;
  • Коростишівський район – 11 населених пунктів.

АТ “Житомиробленерго” для усунення пошкоджень задіяло додаткові бригади.

Для недопущення випадків електротравматизму серед населення та прискорення відновлення електропостачання Житомиролбленерго звертається до всіх споживачів електричної енергії та населення з застереженням.
У разі дотику або навіть наближенню на небезпечну відстань до проводу, який звисає з опори, лежить на землі або на гілках дерев, людина може бути вражена електричним струмом. Щоб уникнути нещасного випадку від враження електричним струмом слід суворо виконувати такі прості правила:
1. Необхідно знати, що смертельно небезпечно не лише доторкатися, але й підходити ближче ніж на 8 метрів до обірваного проводу, який лежить на землі, на паркані, на гіллі дерев або звисає з опори.
2. При виявленні обірваних проводів біля місця пошкодження слід негайно виставити охорону для запобігання наближення до обірваного проводу людей або худоби. Повідомити про пошкодження на „гарячу лінію”  Житомиробленерго за телефоном (0412) 559282, 0671559282, 0956559282.
3. Категорично забороняється самостійно проводити будь-які ремонтні роботи в трансформаторних підстанціях або на лініях електропередач.
Своєчасне повідомлення про пошкодження електромереж значно прискорить відновлення електропостачання та допоможе запобігти випадкам електротравматизму.